NRK Meny
Normal

Bjørgens fanklubb: – Skuffende

Fanklubben til Marit Bjørgen, som for tiden er i Falun, var skuffet over tirsdagens 10 kilometer.

fanklubb Bjørgen

Fanklubben var skuffet etter dagens 10 kilometer, men syntes mest synd på Bjørgen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Alle de norske damene sviktet fullstendig på grunn av en stor smørebom på tirsdagens 10 kilometer fristil. Ingen klarte topp 20, og Heidi Weng ble beste norske på en 22.-plass.

– Denne er verre en smørebommen i Sotsji. Dette er totalbom. Det er nesten ikke til å tro, sier NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran.

– Vi glemmer denne dagen

smøre

Smøreteamet hadde ikke regnet med at det kom så mye snø, og hadde ikke ski som var egnet for dette føret.

Foto: NRK

Langrennsdronninga Marit Bjørgen kom ikke engang blant de 30 beste, og det var en nedstemt fanklubb NRK møtte etter rennet.

– Det var nok mest skuffende for Marit da. Jeg tror vi skal glemme denne dagen fortest mulig. Vi bretter opp ermene og ser frem til neste renn, sier Oddny Busklein, leder av klubben.

Det var ingen tvil om at det var skiene som avgjorde tirsdagens renn. Det begynte nemlig å snø mye mer og tidligere enn Norges smøresjef Knut Nystad og hans team hadde forventet.

– Vi har ingen garantier mot smørebommer. De kommer. Og dessverre kommer de når vi minst ønsker at de skal komme. Vi ønsker ikke å være en del av at det går til helvete, sier Nystad.

De norske jentene slet derfor veldig i de svenske løypene.

– Det er rett og slett en ræva dag. Det var flere av oss som følte seg pigge, men vi hadde ikke optimale ski i dag, sier Marit Bjørgen til NRK.

SE INTERVJU MED BJØRGEN (Artikkelen fortsetter under):

Marit Bjørgen etter dagens 10 km

SE VIDEO: Intervju med Marit Bjørgen.

Tror Bjørgen slår til på stafetten

Oddny Busklein

Leder av Marit Bjørgen Fanklubb, Oddny Busklein, tror de norske jentene kommer til å gjøre det bedre på torsdagens stafett.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Det er en gedigen gjeng som har dratt med fulle busser fra Rognes i Sør-Trøndelag til Falun, og selv om det ble fullstendig bom på Bjørgen i dag, synes de det er artig å være på VM.

– Det er en veldig god atmosfære og vi koser oss sammen, sier Busklein.

Neste gang de norske jentene går renn blir på torsdag, og Busklein er optimistisk til at Bjørgen kommer til å gå en suveren stafett.

– Været kan jo forandre seg og jentene kan få en god dag, så det tror jeg går veldig bra, sier hun.