Bjørgen vant svenske-duell

Marit Bjørgen vant duellen med svenske Anna Haag, mens polske Justyna Kowalczyk tok en ny verdenscupseier.

Gruer seg til helvetesuke foran TV-en

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen fortsatte å vise storform da hun gikk inn til en 2. plass på 15 km fellesstart for kvinner i Rogla lørdag - 4,6 sekunder etter at Kowalczyk gikk i mål.

Etter en tett og spennende duell med svenske Anna Haag, som til slutt måtte avgjøres på fotofinish, kunne Bjørgen heve armene triumferende over hodet.

Men Justyna Kowalczyk var det ingen som kunne gjøre noe med i dag.

Gikk fra like før mål

Kowalczyk satte inn et rykk i oppoverbakkene et par kilometer før mål, og distanserte Anna Haag og Marit Bjørgen, som da lå på henholdsvis 2. og 3. plass.

Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira var med fremst i feltet gjennom hele rennet, og gikk et taktisk godt løp

Majdic ble hindret

Tidligere i løpet satte Aino Kaisa Saarinen og Justyna Kowalczyk inn et rykk etter rundt 10 kilometer, men lyktes ikke å gå fra resten fra feltet.

Petra Majdic lå lenge i tet, men falt da Saarinen kjørte over skiene hennes., Hun greide dermed aldri å komme tilbake i tetgruppen. Saarinen ble senere disket for bevisst å ha hindret en annen løper.