Normal

Bjørgen suveren på Beitostølen

Marit Bjørgen viste få tegn på sykdom, og utklasset konkurrentene i 10 kilometer klassisk på Beitostølen søndag.

Johaug, Bjørgen, Skofterud

Marit Bjørgen vant kvinnenes 10 km langrenn i klassisk stil foran Therese Johaug (t.v.) og Vibeke Westbye Skofterud på Beitostølen søndag.

Marit Bjørgen var i en klasse for seg på Beitostølen søndag.

Bjørgen meldte på en pressekonferanse torsdag at sykdom satte hele Beito-helgen i fare. Den sykdommen var vanskelig å spore søndag.

Marit Bjørgen gikk nemlig kompromissløst til verks helt fra første stavtak.

Til første passering, etter to kilometer, var hun hele 30 sekunder foran Marthe Kristoffersen på andre.


Snaut minutt foran


- Ja, det var mye vilje i starten der. Men jeg kjente det litt mot slutten, sier Bjørgen til NRK.

I mål hadde forspranget økt til 51 sekunder. På plassene bak fulgte Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

- Det er godt å komme i gang, den første helga blir som regel litt tøff, men jeg er veldig fornøyd, sier Bjørgen.

Trives på Beito


Marit Bjørgen forteller at hun trente to korte økter fredag, og to lørdag. Da kjente hun at hun var klar for søndagens renn, og at formen var god.

- Jeg er stinn av trening, men jeg er jo i form. I dag var det veldig gøy å gå, og jeg bare gikk på i starten. Etter hvert fikk jeg litt syre, og måtte roe meg litt ned, ellers hadde jeg gått på en skikkelig smell, sier en strålende fornøyd Bjørgen etter den suverene seieren.

Bjørgen vinner "alltid" det klassiske rennet på Beitostølen, og i år ble intet unntak.

- Jeg trives veldig godt her oppe. I de første rennene kan det bli store forskjeller. Jeg var forberedt på at det kunne bli tungt i dag, men heldigvis var jeg i såpass god form.


- I rute


Hun forteller at hun ikke merket noe særlig til sykdommen som har plaget henne de siste dagene.

- Jeg ble nesten litt overraska over den store ledelsen jeg fikk, men jeg var på hugget i dag. Jeg følte meg pigg i kroppen i går kveld, og når jeg fikk klarsignal til å gå var det bare å kline til, sier hun.

Bjørgen blir på Beitostølen og trener videre på de glimrende snøforholdene frem til tirsdag. Deretter reiser hun hjem til Oslo, for så å reise videre til Gällivare torsdag. Der venter verdenseliten i første verdenscuprenn for sesongen.

- Det er da det virkelig begynner, men jeg skal fortsatt holde oppe mengdetreningen i hele november og desember, slik som i fjor.

Hennes hardeste konkurrent i fjor, Justyne Kowalczyk, vant i går et fem kilometers klassisk renn i finske Muonio, foran sterke navn som Petra Majdic og Marianna Longa.

- Det er vel ingen bombe at hun også er i form, sier Bjørgen til NRK.


Skofterud falt


Vibeke Skofterud var også fornøyd etter lørdagens renn, til tross for at hun muligens mistet en plassering fordi hun falt. Hun var 10 sekunder bak Therese Johaug i mål - omtrent et minutt bak Bjørgen.

- Det var et klønete tryn, veldig kjedelig og unødvendig. Men det er ikke verdens viktigste løp, og jeg er fornøyd med å være på pallen, sier Skofterud til NRK.