Bjørgen blir fakkelbærer i Ungdoms-OL

Marit Bjørgen skal bære den olympiske ild inn på arenaen under åpningsseremonien av Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen skal være fakkelbærer når Ungdoms-OL starter på Lillehammer i februar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Skidronningen skal overrekke fakkelen til prinsesse Ingrid Alexandra inne på arenaen. Deretter skal prinsessen tenne OL-ilden i Lysgårdsbakkene.

– Jeg gleder meg veldig til 12. februar, men er samtidig litt spent. Å opptre i en slik seremoni er noe jeg ikke akkurat er vant til, men det er stort for meg å bli spurt om å bidra under åpningen av Ungdoms-OL, sier Marit Bjørgen i en pressemelding fra arrangørene bak Ungdoms-OL på Lillehammer.

Sendes på NRK

Ungdoms-OL varer fra 12. til 21. februar og foregår i Lillehammer, Gjøvik, Øyer, Hamar og Oslo. Det blir daglige radio- og tv-sendinger på NRK gjennom hele mesterskapet.

– Jeg håper og tror at det viktigste i et OL for ungdom er at unge utøvere fra mange land kommer sammen, blir kjent med hverandre og driver med det de liker aller best, nemlig idrett. Resultatene i ungdoms-OL er etter min mening ikke så viktige, forteller Bjørgen.

Bjørgen er en stor rollemodell

Det er Sigrid Strøm Reibo som har regien på åpningsseremonien. Til dagig er hun fast regissør ved Nationaltheatret i Oslo. Hun forteller at valget av Bjørgen var langt fra tilfeldig.

– Vi valgte Marit Bjørgen fordi hun er en av de største skistjernene i Norge, og en stor rollemodell for andre unge. I tillegg har hun en historie som ligner den vi forteller i seremonien, sier Sigrid Strøm Reibo.