Bjarne Håkon Hanssen går av

– Jeg tenkte at hvis vi tapte valget så trengte jeg ikke ta stilling til det. Men så vant vi.

Video nsps_upload_2009_10_8_7_38_48_3474.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) går av som statsråd når den nye regjeringskabalen skal legges, skriver VG .

– Jeg har jobbet med veldig store saker de siste fire årene som pensjonsreform, NAV-reform og samhandlingsreform. Det krever mye og når man kjenner på at man ikke har det i seg 100 prosent, så er det bra for meg og regjeringen å ta en pause, sier Hanssen i et intervju med NRK.

Hanssen har jobbet som politiker på heltid i 18 år.

Prøvde å fortrenge det

Tre dager etter valget bestemte han seg for å gå av, men han har likevel flere ganger gjort det klart at han holder frem som statsråd.

Under Arbeiderpartiets landsstyremøte bekreftet Bjarne Håkon Hanssen overfor NRK at han blir sittende som helseminister i den nye regjeringen.

– Jeg var veldig motivert til å fortsette som statsråd. Men etter hvert kjente jeg på at hodet mitt trengte å gjøre noe annet i en periode. Jeg prøvde å fortrenge det i valgkampen og tenkte at hvis vi tapte valget så trengte jeg ikke å stilling til det. Men så vant vi jo heldigvis og ta måtte jeg jo ta stilling til det, sier han til NRK.

Hvite løgner

Hanssen medgir at det ble mange hvite løgner, men sier han ville gi statsministeren arbeidsro rundt det å sette sammen en kabal, uten for mye spekulasjoner.

– Jeg visste at hvis jeg begynte å svare ingen kommentar på disse spørsmålene, så ville det bli mye spekulasjoner. Men det ble for mange hvite løgner og jeg greide det ikke lenger. Jeg prøver å være en ærlig mann, sier Hanssen.

Nett-TV: Helseministeren får dele ut penger:

Video nsps_upload_2009_10_1_21_58_21_3033.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.


Fakta: Bjarne Håkon Hanssen

Ikke et endelig farvel

Hanssen vil ikke fortelle hvilken reaksjon statsminister Jens Stoltenberg hadde på beskjeden han fikk av Hanssen torsdag i valguken.

– Jeg vil ikke si så mye om den samtalen. Men han ville ikke at jeg skulle slutte, så jeg ble på ingen måte kastet, sier Hanssen.

Han vil ta en pause fra politikken nå, men utelukker ikke at han kommer tilbake.

Flere jobbtilbud

Bjarne Håkon Hanssen vet ikke hvor han skal jobbe i framtiden, men han har lyst til å jobbe i privat næringsliv.

– Jeg har heldigvis noen tilbud som jeg skal bruke litt tid til på å tenke over.

Hanssen har fått flere tilbud, blant annet hos et rådgivningsfirma som er under etabelering i Oslo. Han har også fått et jobbtilbud fra en stor bank i hjemtraktene Trøndelag.

– Det er jo et privilegium å føle at man i hvert fall har jobb, sier Hanssen.

Bjarne Håkon Hanssen var landbruksminister fra 2000 til 2001, arbeids- og inkluderingsminister fra 2005 til 2008 og helseminister fra 2008. Han ble valgt inn på Stortinget i 1995, men tok ikke gjenvalg under årets stortingsvalg.

Hvem mener du bør ta over etter Bjarne Håkon Hanssen?