NRK Meny
Normal

Brøndbos bilopphuggeri saksøkes av oppsagt ansatt

Namdal bilopphuggeri blir stevnet av LO i en arbeidsrettssak. En kvinnelig ansatt hevder å ha blitt trakassert av daglig leder Bjarne Brøndbo, og krever å få beholde jobben i bilopphuggeriet.

Bjarne Brøndbo

Bjarne Brøndbo er daglig leder i Namdal bilopphuggeri, som nå blir stevnet av LO for ugyldig oppsigelse.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

LO saksøker Namdal bilopphuggeri, hvor D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo er daglig leder. Det bekrefter advokat Jan Arild Vikan ved LOs juridiske kontor i Midt-Norge til Namdalsavisa.

– Vi saksøker Namdal bilopphuggeri for at de har gitt en medarbeider en ugyldig oppsigelse. I tillegg er daglig leder anklaget for å ha behandlet medarbeideren på en måte vi karakteriserer som trakassering, sier Vikan til Namdalsavisa.

Kvinnen skal ha vært ansatt siden 2015 og ble oppsagt tidligere i år. I stevningen som tirsdag ble sendt til Namdal tingrett, krever hun å få tilbake jobben sin og en erstatning på 200.000 kroner.

Den formelle begrunnelsen for hvorfor kvinnen ble oppsagt var innsparinger i bedriften, men ifølge stevningen mener kvinnen hun ble oppsagt var fordi Brøndbo ikke liker henne.

– De har henvist til at det ikke lenger er behov for hennes tjenester fordi det er begrensninger i virksomhetens forhold. Kvinnen på sin side, mener at hun er oppsagt fordi daglig leder ikke liker henne og hun opplever å være utsatt for utfrysing, utskjelling, sårende omtale samtidig som hun er fratatt arbeidsoppgaver, sier Vikan til Namdalsavisa.

Verken Bjarne Brøndbo eller selskapets advokat ønsker å kommentere saken til avisa.