NRK Meny
Normal

Brøndbos bilopphuggeri saksøkes av oppsagt ansatt

Namdal bilopphuggeri blir stevnet av LO i en arbeidsrettssak. En kvinnelig ansatt hevder å ha blitt trakassert av daglig leder Bjarne Brøndbo, og krever å få beholde jobben i bilopphuggeriet.

Bjarne Brøndbo

Bjarne Brøndbo er daglig leder i Namdal bilopphuggeri, som nå blir stevnet av LO for ugyldig oppsigelse.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

LO saksøker Namdal bilopphuggeri, hvor D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo er daglig leder. Det bekrefter advokat Jan Arild Vikan ved LOs juridiske kontor i Midt-Norge til Namdalsavisa.

– Vi saksøker Namdal bilopphuggeri for at de har gitt en medarbeider en ugyldig oppsigelse. I tillegg er daglig leder anklaget for å ha behandlet medarbeideren på en måte vi karakteriserer som trakassering, sier Vikan til Namdalsavisa.

Kvinnen skal ha vært ansatt siden 2015 og ble oppsagt tidligere i år. I stevningen som tirsdag ble sendt til Namdal tingrett, krever hun å få tilbake jobben sin og en erstatning på 200.000 kroner.

Den formelle begrunnelsen for hvorfor kvinnen ble oppsagt var innsparinger i bedriften, men ifølge stevningen mener kvinnen hun ble oppsagt var fordi Brøndbo ikke liker henne.

– De har henvist til at det ikke lenger er behov for hennes tjenester fordi det er begrensninger i virksomhetens forhold. Kvinnen på sin side, mener at hun er oppsagt fordi daglig leder ikke liker henne og hun opplever å være utsatt for utfrysing, utskjelling, sårende omtale samtidig som hun er fratatt arbeidsoppgaver, sier Vikan til Namdalsavisa.

Verken Bjarne Brøndbo eller selskapets advokat ønsker å kommentere saken til avisa.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.