NRK Meny
Normal

«Ingen grenser»-Birgit klar for Sotsji

Birgit Skarstein skal konkurrere i langrenn for Norge under Paralympics i Sotsji. – Jeg er spent og veldig glad, sier Skarstein.

Birgit Skarstein jubler over sølvmedaljen i VM i roing.

Birgit Skarstein tok VM-sølv i roing i fjor. Nå skal hun kjempe om nye medaljer i langrennsporet i Paralympics i Sotsji

Foto: Tine Bjonge/ Norges Roforbund

Fredag ble den norske troppen til Paralympics klar. Olympiatoppen har funnet plass til totalt 31 utøvere, og blant dem finner vi trønderske Birgit Skarstein.

Skarstein skal kjempe om norske medaljer i sittende langrenn.

– Jeg er spent og veldig glad. Det blir en kjempeutfordring og veldig, veldig lærerikt. Jeg er utrolig glad for at Olympiatoppen vil satse på meg, sier Birgit Skarstein til NRK.no.

– Ingen medaljekandidat

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein tok i 2013 VM-sølv i roing

Foto: Privat

Hun har hatt en fantastisk start på sin karriere i langrennssporet og har i løpet av sesongen kapret en plass på verdenscuplaget og prestert så godt at hun nå ble tatt ut til Paralympics.

– Jeg er nok ingen medaljekandidat, men ambisjonene er å komme dit og gjøre så godt jeg kan. En annen viktig oppgave blir å støtte alle de andre norske utøverne så godt jeg kan. Vi har flere medaljekandidater, sier Skarstein.

Inspirert av Bjørgen

Når OL åpnes på fredag kommer Skarstein til å følge med. Hun forteller at Marit Bjørgen er en person som inspirerer henne.

– Jeg følger med og synes det er veldig spennende. Det er ekstra spennende å tenke at om tre uker så skal jeg gå der. Det er jo helt fantastiske løyper og anlegg. Den utøveren jeg kanskje følger mest med på er Marit Bjørgen. Jeg synes hun er kjempetøff og et sunt og godt forbilde, forteller Skarstein.

Les også: – Typisk meg å gjøre begge deler

Satser mot Brasil 2016

Skarstein ble lam fra livet og ned i 2009. Hun ble kjent for det norske folk gjennom TV-programmet «Ingen grenser» med Lars Monsen. 24-åringen er enda tidlig i sin idrettskarriere, men gjorde seg bemerket i fjor med sølv i VM i roing.

Les også: Birgit Skarstein på pallen

– Jeg har drevet mest med sommeridrett, og det føler jeg at jeg behersker. Det er veldig lærerikt å være med og jeg har nok mange år foran meg. I roing satser jeg mot Brasil 2016, sier Skarstein.