Biltyv kjørte villmann midt i byen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet ønsker tips etter at en biltyv kjørte i rundt 100 kilometer i timen gjennom boligstrøk i Trondheim onsdag kveld.

Bilen mannen kjørte ble stjålet natt til onsdag i Ila.

– I kveld ble bilen sett igjen i Leksvikgata på Lademoen, og rundt klokka 17.30 er det en vekter som ser den kjører fra stedet i en vill fart, forteller operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund.

Prøvde å stoppe bilen

Vekteren skal ha prøvd å hindre bilen i å kjøre videre, men måtte gi opp.

– Han prøvde å sperre bilen inne, men tyven skal ha kjørt over plener og sånt som gjorde at han kom seg videre, sier Berglund.

Bilen fortsetter ut mot Lade, og politiet sier han sannsynligvis har dratt ned mot Ladestien og så videre nordøstover. Politiet sendte ut flere patruljer for å leite, og det ble også satt inn en hundeekvipasje som endte opp ved høyblokkene på Lade.

Håper på tekniske spor

Bilen er funnet, men gjerningsmannen kom seg unna. Politiet vil undersøke bilen torsdag, og håper nå at de vil finne DNA- og tekniske spor.

– Vi ser veldig alvorlig på denne kjøringa fordi det var i et boligområde. Både vitner og politi så han kjøre veldig fort. Vi ønsker gjerne å få tips fra publikum som kan ha sett noe, sier operasjonsleder Berglund.

Vitner beskriver gjerningspersonen som en mann i alderen 18-23 år, med nordisk utseende og lyst hår, gips på den ene hånda og han skal snakke trøndersk.

Siste fra Trøndelag