NRK Meny
Normal

Bilopphuggerne til Storås

Vazelina Bilopphøggers skal spille under årets Storåsfestival. Dermed håper festivalen at deres mål om "noe for alle" er oppfylt.

Vazelina

Vazelina Bilopphøggers

Foto: Lise Åserud / Scanpix

I fjor var Ole Ivars trekkplasteret som skulle få pensjonistene til å ta turen.

Og det var flere gåstoler å se blant publikummet.

Publikum på Storåsfestivalen - Ole Ivars spiller
Foto: Ellinor Hansen / NRK
Ole Ivars på Storåsfestivalen
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Om gjøvikbandet klarer å lokke like mange gjenstår å se. De står i hvert fall på hovedscenen på lørdagen under festivalen.

Du husker kanskje hitene "Da var det schäfern beit", "Spikre paller" og "Surfbrett"? Vazelina startet sin karriere i 1979. Bandet har solgt over en million plater, og i 2006 byttet de ut gamlevokalisten Viggo Sandvik med den nå desidert yngste mannen i bandet, Kjetil Foseid.

Eget danseband på Storås

Og kvelden før er det gamlegutta fra "The Saunters" som skal få varmen i publikum fra hovedscenen. De har fått med seg to unge trønderjenter og dannet Storås Danseband. De er nå ute med sin første singel "Itzy bitzy" som er en frisk coverversjon av 60-talls-hiten "Yellow polkadot bikini" av Brian Hyland.

Strengt tatt var det Sveinung Sundli som startet dansebandet etter å ha fått en strålende idé under fjorårets festival. Så siden i vinter har dansebandet øvd på de kjente seksitallshitsene. Når de står på scenen i sommer lover de å få nytt liv i de gamle go'låtene.

Storås Danseband

Storås Danseband

Festivalen er fra 31.7-2.8.

Mer om programmet kan du lese her: Storåsfestivalens hjemmesider