Hopp til innhold

Bilkjøp på impuls i kjøpesenter

Folk på kjøpesenter er i handlemodus. Derfor har en bilforhandler i Steinkjer flyttet inn nettopp dit. Og det bærer frukter.

Bilbutikk i kjøpesenter
Foto: Knut Reitan / NRK

De mener selv de er Norges første bilforhandler som har slått seg til i et kjøpesenter. Og filosofien er enkel. Her er folk kjøpslystne.

Bjørn Utseth

Selger Bjørn Utseth i Steinkjer Auto mener det er gunstig å være tilstede på kjøpesenteret.

Foto: Knut Reitan / NRK
Nybiler til salgs

Nå kan du kjøpe mer enn klær, sko og mat på dette kjøpesenteret.

Foto: Knut Reitan / NRK

– Det er slutt på en tida da far handlet bil, alene. Nå er dette mer et familieprosjekt. Skal familien se på en bil sammen, er det mer gunstig for oss å treffe dem der de er. Ofte er det vanskelig for en familie å samles på en bilforretning på et tidspunkt som passer alle, sier selger i Steinkjer Auto, Bjørn Utseth.

Dobbelt salg

Ifølge Utseth har de på ei uke solgt dobbelt så mange biler som vanligvis. Nærmere bestemt sju. Tre av dem var nærmest impulskjøp.

– En kunde skulle kjøpe bruktbil og endte opp med en ny. Vi hadde en kunde som ikke skulle kjøpe bil i år, men som av dro av gårde med en varebil og vi fikk besøk av en familie som hadde vurdert bilkjøp lenge, men her, hvor de var samlet likevel og kunne prøvesitte bilen sammen, ble bestemmelsen tatt raskt, forteller Utseth.

Han er ikke i tvil om at det er lettere å selge til folk som allerede er i kjøpesenterstemning enn det er å få folk til å oppsøke en bilforhandler.

– Det er her kundene er.

Først ute

Så langt er de en sjelden fugl, men Utseth tror ikke det varer lenge.

– Mange følger med. Dette går jo bra til tross for at november og desember er ugunstige tider for bilsalg. Flere bilforhandlere kommer til å gjøre dette, sier Utseth.

Tore Dretvik er en av dem som er innom kjøpesenteret. Han kan godt tenke seg å kjøpe bil her. Men det er ikke derfor han er på plass i dag.

– Bilkjøp dreier seg om så mye penger at en bør tenke seg om, sier han.