Bileierene fortviler over flomskader

De fikk ingen varsel om at det var skummelt å parkere her, og når vannet kom fikk de ikke kjøre bilene unna.

Vegard Fagerhaug og Thomas Bukkvold eier bilene i bakgrunnen

Vegard Fagerhaug og Thomas Bukkvold eier bilene i bakgrunnen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Vegard Fagerhaug eier en senket Volvo, med dyre felger. Felgene har vært under vann i natt. På det høyeste nådde vannet opp til midten av grillen. Skadeomfanget er ukjent.

Vannet flommer over vegen til festivalområdet

Vannet flommer over vegen til festivalområdet sent fredag kveld.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Ble ikke varslet

– Her var det fint å parkere, tenkte jeg. Langs en av de to vegene inn til Årsøya der sommerfestivalen i Selbu går for fulle mugger.

Da var det allerede parkert bortimot 30 biler fra før. Først seks timer etter at han hadde parkert fikk han vite av en kompis at det nok var en del vann rundt bilen.

– Selv mener jeg at den kunne flyttes da. Men jeg fikk ikke lov. Jeg forstår at de må sette restriksjoner, for det er 20.000 tullinger her, men likevel, sier Fagerhaug.

– Burde fått lov

Han hadde sikret seg en edru sjåfør til å gjøre jobben. I stedet måtte han se på at vannet steg og steg for de ti bilene som var igjen. De 20 bilene var flyttet da, for vaktmannskapene forøkte å komme i kontakt med alle bileierne før de valgte å stenge.

Frykten var at vannstrømmen ville ta tak om bilene ble snudd sidelengs og flyttet. Da var vannstanden tett oppunder bildørken.

– Vaktene sa det var greit

– Jeg fikk ikke varsel om at det var problematisk å parkere her og vi spurte vaktene, det satt til og med ei vakt her da, sier Thomas Bukkvold.

Han parkerte suven sin siden av Fagerhaugs Volvo. De er kompiser og kom fra Oppdal.

– Det er ille at vi ikke ble varslet i tide, sier Bukkvold. Han er synlig forvilet ove dette.

I dag har vannet sunket betraktelig. Og bilene flyttes en etter en. Rundt klokka 13:20 var det mulig for bandbussen til Åge og Sambandet å kjøre over. De avslutter festivalen ved midnatt.

Bandbussen til Sambandet er på veg over til Sommerfestivalen i Selbu

Bandbussen til Sambandet er på veg over til Sommerfestivalen i Selbu.

Foto: Hans H. Bjørstad