Bisettelsen av Bremset fant sted i Steinkjer kirke i dag klokken 14.
– Det er en veldig tung og trist dag. Det er klart. Den er veldig tung for mange, og mange er med oss i tankene.
Det sier sogneprest Gunnar Einar Steingrimsson. Han ledet bisettelsen i kirka.
– Dette er heldigvis ikke noe som skjer daglig. Men når det er et ungt menneske og hvordan alt er rundt dette, gjør det alt veldig spesielt, sier Steingrimsson.
Sogneprest i Egge og Steinkjer Gunnar Einar Steingrimsson.
Foto: Sigrun Hofstad / NRKVil ikke hate gjerningsmannen
Pappaen til Sigve, Hallgrim Bremset, har skrevet et minneord til sønnen i Steinkjer-Avisa.
Der understreker han at familien ikke vil bruke energi på å hate gjerningsmannen, men at de vil fokusere på de gode minnene om gutten sin.
– Vi er takknemlige for at det ikke gikk flere liv tapt denne natta, skriver han blant annet.
– En bunnløs sorg
Bremset var hjemme på påskeferie i Steinkjer da han ble påkjørt. Han etterlater seg mor, far, tre voksne brødre og mormor.
21-åringen var svært aktiv i idrett og friluftsliv og hadde en stor vennegjeng i mange miljøer. Han hadde stor omsorgsevne for dem rundt seg, skriver familien i et minneord.
Lokalmiljøet i Steinkjer har vært preget av dødsfallet.
Mange hadde lagt ned blomster på åstedet i Steinkjer sentrum i etterkant av den tragiske hendelsen.
Foto: Eivind Aabakken / NRKKvelden etter dødsfallet var det en minnemarkering på åstedet der mange la ned blomster og lys. Et betydelig antall mennesker fant da sammen for å holde rundt hverandre, støtte hverandre og minnes Sigve.
– Det er helt uvirkelig og det er en bunnløs sorg, har Anne Berit Lein, ordfører i Steinkjer kommune, sagt til NRK.
– Vi kjenner på at veldig mange omfavner oss og viser oss en enorm omsorg. Dette vil vi at alle i Steinkjer skal få vite, skriver Sigves pappa i minneordet.
Ordfører Anne Berit Lein på åstedet.
Foto: Eivind Aabakken / NRKForsvaret stiller med æresvakter
Soldater står æresvakt ved inngangen til Steinkjer kirke under dagens seremoni. Bremset jobbet i Forsvaret, nærmere bestemt i Artilleribataljonen ved Rena leir. Bataljonssjef Mats Dyrstad sier tiden etter de fikk dødsbudskapet har vært spesiell, og at Forsvaret nå har mistet et stort talent.
– Han har ikke vært hos oss lenge, men viste tidlig et stort talent både faglig og som leder. Vi ønsket å tilby ham videre lederutdanning i Forsvaret.
Soldater sto æresvakt ved inngangen.
Foto: Kristian Kapelrud/ForsvaretDyrstad sier de har villet gi familien ro, men samtidig prøvd å vise omsorg. De har også hatt kontakt knyttet til det praktiske – både på Rena og i forbindelse med bisettelsen.
– På hvilken måte er Forsvaret representert under bisettelsen i dag?
– Så og si alle i hans avdeling på Rena, batteri Piraya, er til stede. I tillegg er det en del representanter fra HV 12 (Trøndelag Heimevernsdistrikt), som Sigve var nært tilknyttet.
Oberstløytnant Mats Dyrstad var Sigves sjef i Artilleribataljonen på Rena.
Foto: Sigrun Hofstad / NRKHar skjerpet siktelsen
En mann i 30-årene ble siktet for uaktsomt drap etter hendelsen. Politiet skjerpet etter hvert siktelsen til å gjelde forsettlig drap og to drapsforsøk.
Mannen er også siktet for å kjøre bil i beruset tilstand og for å kjøre uten gyldig førerkort.
– Etterforskningen de siste dagene gjør at vi nå mener å ha et mer presist bilde av hendelsesforløpet. Vitneforklaringer og videoovervåkning har styrket mistanken om at det er snakk om en villet handling. På bakgrunn av dette har vi skjerpet siktelsen til å gjelde forsettlig drap, og drapsforsøk på to fornærmede, har politiadvokat Line Dreier Ramberg i Trøndelag politidistrikt uttalt.
Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli ytterligere endret etter hvert som etterforskningen fører til ny informasjon.
Sigve ville ikke hatt et ønske om at dere skulle være triste, skriver pappaen hans i sitt minneord.
Foto: Privat– Gjør som Sigve og lev lykkelige liv!
I sitt minneord til sønnen, skriver Hallgrim Bremset om alles ansvar for å gjøre Steinkjer til et godt sted å bo.
Han avslutter minneordet slik:
«Etter ei dramatisk hendelse som det som skjedde i påska her i lille Steinkjer, så er det lett å tenke at dere må være forsiktige med å gå ut og treffes på pub eller andre steder for å hygge dere. Dere tenker kanskje at dere må vise respekt for Sigve og oss på denne måten. Sigve ville ikke hatt et ønske om at dere skulle være triste. Han var en glad gutt som ville likt at dere har det så hyggelig som mulig. Gi hverandre en klem og gå gjerne ut på byen. Gjør som Sigve og lev lykkelige liv!»
Familie, venner og kolleger tok farvel med 21-åringen i kirka fredag.
Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret