Bidrar for å bevare hurtigbåttilbud

Rissa og Leksvik er villig til å gå inn med 200- til 280 000 kroner for å opprettholde hurtigbåttilbudet mellom Trondheim og Vanvikan. Det ble klart etter et møte i går kveld.

Hurtigbåt

Rissa og Leksvik er villig til å gå inn med 200- til 280 000 kroner for å bevare hurtigbåttilbudet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Einar Strøm

Ordfører i Leksvik, Einar Strøm, ønsker å bidra for å beholde hurtigbåttilbudet.

Foto: EVIND AABAKKEN / NRK

AtB vil kutte en fjerdedel av avgangene på sambandet for å spare en halv million kroner, men nå sier ordfører i Leksvik, Einar Strøm, at de vil bidra. Leksvik og Rissa har blitt enig om at de skal finne en løsning for å dekke opp det innsparingsbeløpet som gjelder Sør-Trøndelag fylkeskommune.

– Vi ser at det er en marginal innsparing det er snakk om. Nord-Trøndelag er tydelig på at de vedstår det tilbudet, og at de betaler halvparten av regninga, sier Strøm.

Feil antall reisende

10.000 færre reiser med båten, og derfor kutter AtB avganger. Pendlerforeninga i Leksvik mener AtB gir et feil bilde av hvor mange som bruker hurtigbåten.

Frøydis Aksnes

Leder i pendlerforeninga i Vanvikan, Frøydis Aksnes.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vi bestrider ikke at det er 10.000 færre som har reist i år enn i fjor, men da må man se på de rutene som ikke har gått, sier leder i pendlerforeninga i Vanvikan, Frøydis Aksnes.

Færre passasjerer og underskudd i fjor tvinger frem sparing. Men statistikken til AtB over hvor mange som har reist med hurtigbåten er feil ifølge pendlerforeninga.

350 innstilte avganger

De tre første månedene i år var nesten 350 avganger mellom Trondheim og Vanvikan innstilt.

– Vi finner det forsvarlig å ta en drøy halv million på Trondheim-Vanvikan. Da har vi tatt billettstatistikken på avgangsnivå og sett hva som er forsvarlig å ta ut, sier driftssjef i AtB, Harald Storrønning.

– Men du bestrider ikke at passasjersvikten ikke hadde vært så stor dersom båten hadde gått?

– Nei da, det er helt riktig.

– Du kan sammenligne det med at vi må gå å samle tomflasker etter en fest som vi absolutt ikke fikk være med på, sier Aksnes.