Hopp til innhold

Betaler 5000 for å få folk på fotballkamp

Namsos IL Fotball lokker med 5000 kroner i premie til en heldig tilskuer under søndagens hjemmekamp i 3. divisjon. Det vil de gjøre under hver eneste hjemmekamp i høst.

Hans Kjetil Andreassen

Hans Kjetil Andreassen lokker med 5000 kroner for å få flere tilskuere på fotballkamp i Kleppen i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Mange lag nedover i divisjonene sliter med lave tilskuertall og generelt liten interesse for kampen om lærkula ute på banen. Det vil NILs 3. divisjonslag nå gjøre noe med.

Vil vinne

– Vi både håper og tror flere vil komme på kamp i Kleppen hvis de kan få med seg 5000 kroner når de går hjem igjen. Og med flere tilskuere og økt støtte, er sjansene mye større for at laget vil vinne, tror fotballeder i NIL, Hans Kjetil Andreassen.

NIL Fotball sliter under midtstreken i sin 3. divisjonsavdeling i Trøndelag, og trenger flere seire for å sikre plassen i serien også neste år. På søndag kommer Strindheim 2 på besøk i Namsos.

Ganske uvanlig

– Vi så det da det kom flere hundre tilskuere mot Steinkjer 16. mai. Da spilte guttene bedre, og vi vant 2–1. De trenger all den støtten de kan få, mener Andreassen.

Å lokke med pengepremier er en original vri for å få flere tilskuere på fotballkamp, og har vil knapt nok vært prøvd ut før i norsk fotball.

– Jeg har i alle fall ikke hørt om noe lignende. Nå bruker vi 25.000 kroner på de fem siste hjemmekampene. Så får vi se om det kom flere enn de knappe 100 tilskuerne vi vanligvis har, sier Hans Kjetil Andreassen.