Beste turistsommer på 65 år hos Røros hotell

Røros hotell har sin beste turistsommer noensinne. Hotelldirektøren tror at Norge er blitt mer «in» blant nordmenn og at det er en av grunnene til de økte besøkstallene.

Røros hotell

En svak krone, god markedsføring, nye fasiliteter og at flere reiser innenlands er noen av grunnene til at dette hotellet gjør det bedre enn noen gang før.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Røros hotell har vært åpen i 65 år. Denne sommeren går de mot sin beste turistsommer noensinne.

– Vi har aldri opplevd dette tidligere. For oss er det fantastisk, men for turistene så gjelder det å booke rom i god tid, sier administrerende direktør ved Røros hotell, Mikael Forselius.

Heldig kronekurs mot euro

Mikael Forselius

Hotelldirektøren ved Røros hotell er veldig fornøyd med de gode tallene.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

Forselius mener det er flere grunner til at hotellet gjør det så bra.

– En meget heldig kronekurs mot euro, god markedsføring av hotellet over lang tid samt vårt nye lekeland og badeanlegg er nok grunnen til det, sier Forselius.

Hotellet hadde en vekst på 15 prosent for juni og juli både på antall romdøgn og pris, sammenlignet med fjoråret. En svak krone gjør det billigere for folk utenlands å ta turen til Norge, men det gjør det også billigere for nordmenn å bli innenlands.

– På Røros er det mest nordmenn som reiser, og det har nok noe å gjøre med at det er dyrere å reise til utlandet og billigere å bli. Jeg tror også at det har blitt mer «in» blant nordmenn å reise i eget land, sier Forelius.

God sommer flere plasser i Trøndelag

Karpe Diem

Karpe Diem spiller på Olavsfestdagene i år. Rekordmange har kjøpt billetter til festdagene i år.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Også andre steder rundt om i Trøndelag melder om en god sommer. Turistinformasjonskontoret i Namsos har hatt over dobbelt så mange besøkende enn i fjor. Bente Snildal i Visit Namdal tror også det har mye med kronekursen å gjøre.

– Den lave kronekursen i Norge gjør det mer attraktivt å feriere her, sier Snildal til Namdalsavisa.

Olavsfestdagene, som starter i dag, har aldri solgt så mange billetter på forhånd før. Direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr, mener trøndere har blitt raskere ute når det skjer ting.

– Tidligere kjøpte ikke trønderne billetter før de skulle på konsert. Nå er de vant til å planlegge for å få billetter, sier han.

Bobil og fjelltur

Laila Solheim

Også Laila Solheim i Trondheim parkering har merket økt turisme. Bobilparkeringen i byen var så full at de måtte finne nye løsninger.

Foto: Marit Langseth / NRK

Også Trondheim parkering har merket økt turisme. Bobilparkeringene har vært så fulle at Trondheim parkering har måttet åpne nye steder for reisende.

– Vi ble overrasket over at det kom så kom mange bobilturister, og måtte åpne en nødløsning på Lade. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men det er jo en praktisk og fin måte å reise på, sier Laila Solheim, salgs- og markedssjef i Trondheim parkering.

Illustrasjonsfoto

Flere unge velger fjellet i Norge fremfor festferier til Magaluf. Her er Trollfjorden i Lofoten.

Foto: Nordahl, Aleksander / NTB scanpix

Ungdommen er ikke noe unntak. Stadig flere velger fjellet som reisemål.

– Vi ser at det har blitt nærmest en trend å dra på fjellturer. Det er mye fokus på helse og natur, og det får ungdommen opp i fjellene, som er veldig gledelig, sier daglig leder i Friluftsrådets Landsforbund, Morten Dåsnes.