Besøk på hytta

Anne B. Ragde tok godt imot en sliten reisereporter. Et glass med iskald hvitvin ble straks servert.

Ellinor og Anne på hytta
Foto: Ellinor Hansen / NRK

På min ferd gjennom Trøndelag fikk jeg høre at jeg hadde klart å vandre inn i hagen rundt hytta til forfatteren Anne B. Ragde. Men Anne var bare glad for besøk, og tok godt imot en sliten reisereporter. Jeg hadde tross alt gått noen skritt, og det med en utrulig tung sekk (må jeg legge til).

- Her slapper jeg av, sier Anne B. Ragde

Det er sommer og ferietid i Trøndelag, og også hardtarbeidende forfattere må ta seg litt fri. Når Anne tar seg fri, så drar hu på hytta! Her har hu dekket den ene veggen med en enorm, stappfull bokhylle. Er det kaldt ute, er det te, et varmt pledd og en god bok i umiddelbar nærhet. Er det varmt ute, er det iskald hvitvin eller champagne på terassen som gjelder. I dag var det varmt nok for hvitvin, så det var det jeg fikk i glasset. Leskende og avkjølende!

Vant til besøk på hytta

Men om det var første gang Anne fikk uanmeldt besøk på hytta, så får hu ellers masse familie og venner inn døra. Her er det populært å være om sommeren. Men det er ikke bare ferie på hytta. Det var her Anne skrev oppfølgeren til Berlinerpoplene og Ermemittkrepsene; Ligge i grønne enger. Den skrev hu i vinter, og hu skrev til hu ble syk. Men heldigvis går det bra med henne nå! Til høsten blir det vel signering til den store gullmedalje, for jeg vil tro at den boka blir en populær julegave. Den kommer i butikkene i august. Men først er det ferie, og etter jul blir det vel et nytt prosjekt tenker jeg!

Anne B. Ragde på hytta
Foto: Ellinor Hansen / NRK