NRK Meny
Normal

Beslagla 125 ulovlige teiner på ei helg

125 ulovlige teiner er beslaglagt utenfor Hitra og Frøya bare i løpet av helga. Det er altfor mye på et så lite geografisk område mener politiet.

KV Njord

Både Politiet, Statens Naturoppsyn, Fiskeridirektoratet og Kystvakta har samarbeidet om aksjonen utenfor Hitra og Frøya i helga hvor de brukte kystvaktskipet Njord.

Foto: Kystvaktfartøyet "Njord"

– Det er ikke så ofte vi har denne typen kontroller. Men ut ifra at det er gjort såpass store beslag, blir det ikke lenge til vi kommer til å ha kontroll på nytt, sier operasjonsleder hos politiet i Sør-Trøndelag, Trond Volden.

Både Kystvakta, Politiet, Fiskeridirektoratet og Statens Naturoppsyn samarbeidet om storkontrollen utenfor Hitra og Frøya i helga. Det er kontrollert både for ulovlig fiskeutstyr og om folk har fult regelverket til sjøs ellers.

Forelegg for høy hastighet i Dolmsundet

– Tre båtførere er ilagt forelegg. To av dem for å ha holdt for høy hastighet i Dolmsundet. En for manglende redningsvest, sier Volden.

De to som fikk forelegg for å ha kjørt for fort, var menn i 50-årene.

Hummer på KV Njord

KV Njord trafikkerer hele kysten – her er en hummer fra et tidligere beslag.

Foto: Kystvakten

Altfor mange teiner

Til sammen 125 ulovlige teiner er beslaglagt siden kontrollen startet fredag.

– Vi har vært ute med kystvaktskipet Njord. Teinene er til både krabber og hummer – ulovlig fiskeutstyr. Disse sakene vil bli fulgt opp av lensmannskontoret på Hitra og Frøya over helga, sier Volden.

Det beslaglagt utstyret befinner seg også hos politiet på Hitra og Frøya.