Berusede 16-åringer lå på gata

En russefest på et utested i Steinkjer gikk helt over styr i februar, og ifølge politiet lå overstadig berusede 16-åringer både inne i lokalet og utenfor.

Snorre Haugdahl

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl kom med sterk kritikk av utestedet Brød & Sirkus i sin rapport til kontrollutvalget.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Nå risikerer utestedet Brød & Sirkus i Steinkjer sentrum å miste skjenkebevillingen, skriver Trønder-Avisa.

Kritisk rapport

Det var politistasjonssjef Snorre Haugdahl som skrev den kritiske rapporten til kommunens kontrollutvalg etter russefesten 19. februar hvor rundt 220 ungdommer i alderen 16 til 20 år var samlet.

– Mindreårige hadde fri tilgang til alkohol, da det ikke var noe fysisk skille mellom servering og mindreårige i lokalet. Overstadig berusede 16-åringer lå på gata utenfor. Disse hadde vært inne i festlokalet tidligere på kvelden, skriver Haugdahl i rapporten.

Da politiet kom fram til stedet ble innehaveren bedt om å stenge både baren og lokalet.

– Dette er langt unna slik politiet ønsker å ha det, og et eksempel som hører fortiden til, sier Haugdal til Trønder-Avisa.

– Høye hæler og glatt golv

Innehaveren av utestedet opplyser at de solgte lite alkohol under festen, og at alkoholen kom utenfra.

– Stilen var pyntet og det er en utfordring for spesielt unge kvinner med skyhøye hæler og et glatt golv. Det ble mye snubling og fall, skriver han i sitt tilsvar til kontrollutvalget i Steinkjer kommune.

Nå har Brød & Sirkus fått åtte prikker av kontrollutvalget, og risikerer altså å miste skjenkebevillingen hvis de får fire til i løpet av to år.

– Vi har ikke hatt en slik sak i Steinkjer på veldig lenge, og vi gir ikke utestedet rom for mye galt nå, opplyser saksbehandler Johanne Rossebø til Trønder-Avisa.