NRK Meny
Normal

Bergingen må vente til i natt

Sterk vind og høy sjø gjør at bergingen av lasteskipet Scan Master må utsettes til etter midnatt etter grunnstøtingen i Straumsnesset i Snillfjord kommune natt til søndag. Ingen av de seks om bord i båten kom til skade.

Scan Master grunnstøting

Det havarerte lasteskipet står fortsatt på grunn i Straumsnesset.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK
Espen Sandmo
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Den 72 meter lange båten grunnstøtte natt til søndag, og flere slepebåter har vært rundt havaristen søndag. Årsaken til grunnstøtingen er ikke kjent.

Mye folk samlet

– Det blåser friskt her ute, og det er foreløpig ingen tegn til at båten kan slepes av grunn. Det har også samlet seg mye folk for å følge med på det som skjer, sier NRKs fotograf Kjartan Ovesen i 12.20-tida.

Og nettopp de vanskelige værforholdene gjør at bergingen av skipet må vente til vinden løyer.

– Rundt midnatt ventes det bedre vær og høyvann, så vi håper å kunne starte bergingen av skipet da. Foreløpig ligger det trygt der det ligger, sier skipsfører Paul Myhre på slepebåten «Abramis» til NRK i 13-tida.

Ingen lekkasjer

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser at det ikke har oppstått lekkasjer fra lasteskipet som følge av grunnstøtingen. Kapteinen på lasteskipet vil bli avhørt senere om det som skjedde.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge opplyser at det var redningsskøyta Askerbæringen som først kom fram til havaristen.

Scan Master på grunn

Båten kjørte seg på grunn i Straumsnesset natt til søndag.

Foto: Magne Gjønnes

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.