Bergingen må vente til i natt

Sterk vind og høy sjø gjør at bergingen av lasteskipet Scan Master må utsettes til etter midnatt etter grunnstøtingen i Straumsnesset i Snillfjord kommune natt til søndag. Ingen av de seks om bord i båten kom til skade.

Scan Master grunnstøting

Det havarerte lasteskipet står fortsatt på grunn i Straumsnesset.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Den 72 meter lange båten grunnstøtte natt til søndag, og flere slepebåter har vært rundt havaristen søndag. Årsaken til grunnstøtingen er ikke kjent.

Mye folk samlet

– Det blåser friskt her ute, og det er foreløpig ingen tegn til at båten kan slepes av grunn. Det har også samlet seg mye folk for å følge med på det som skjer, sier NRKs fotograf Kjartan Ovesen i 12.20-tida.

Og nettopp de vanskelige værforholdene gjør at bergingen av skipet må vente til vinden løyer.

– Rundt midnatt ventes det bedre vær og høyvann, så vi håper å kunne starte bergingen av skipet da. Foreløpig ligger det trygt der det ligger, sier skipsfører Paul Myhre på slepebåten «Abramis» til NRK i 13-tida.

Ingen lekkasjer

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser at det ikke har oppstått lekkasjer fra lasteskipet som følge av grunnstøtingen. Kapteinen på lasteskipet vil bli avhørt senere om det som skjedde.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge opplyser at det var redningsskøyta Askerbæringen som først kom fram til havaristen.

Scan Master på grunn

Båten kjørte seg på grunn i Straumsnesset natt til søndag.

Foto: Magne Gjønnes