Berger vil gå langrenn

Norges beste kvinnelige skiskytter, Tora Berger, skal gå langrenn i vinter.

Tora Berger

Tora Berger skal gå langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Denne uka trener hun på rulleski i Meråker, men om få uker blir rulleskiene byttet bort med ordentlige langrennsski under sesongåpningen på Beitostølen. For første gang blir det sesongåpning uten gevær for Tora Berger.

LES OGSÅ: Dobbeltseier på hjemmebane

– Ekstra utfordring

– Jeg gjør det for å få en ekstra utfordring utenom det vanlige. Det skal bli litt artig å se hvordan jeg ligger an i forhold til langrennsløperne, sier hun til NRK.

Hennes bror, Lars Berger, har jo gjort det veldig bra i langrennssporet, selv om det er skiskyting han satser på. Så bra tror ikke Tora det vil gå for hennes del.

– Jeg tror nok Marit Bjørgen og de andre kan ta det med ro. Men det skal bli artig å møte de beste. Både for å få matching og for å få en ekstra utfordring, sier hun.

Video d3a10a44-bfa4-4661-9720-3ea1665a81b4.jpg

Tora Berger legger bort geværet i sesongåpninga.

VM er målet

Tora Berger har også tidligere yppet seg mot de beste norske langrennsjentene. I NM for fire år siden ble hun nummer sju på 10 kilometer. Men hun har helt andre mål for sesongen enn å gå langrenn.

– Ja, hovedmålet er jo VM i skiskyting i Ruhpolding. Det blir et stort mesterskap, og jeg har jo håp om å kjempe om medaljer der, sier Tora Berger.