NRK Meny
Normal

Berger sikret NM-gullet

Skiskytteren Lars Berger sikret Byåsen NM-gullet i stafett i herreklassen søndag ettermiddag.

Byåsen vant NM-gull
Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX

Lars Berger

Lars Berger sikret Byåsen seieren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Berger gikk fra en annen skiskytter, Stian Eckhoff fra Fossum, på sisteetappen. Chris A. Jespersen og Tor Arne Hetland gikk de andre etappene for Byåsen i Granåsen.

Bronse til Strindheim

For Fossum gikk Simen Østensen og Vegard Kjølhamar de to første etappene. Petter Northug gikk Strindheim inn til tredjeplassen. Krister Trondsen og Jon Christian Dahl gikk de andre etappene for Strindheim.

Sjeldent dobbeltgull

Det hører med til sjeldenhetene at et ektepar tar stafettgull på samme dag. Det skjedde med Guri og Tor Arne Hetland søndag. Først vant Varden stafettgullet for kvinner. Der gikk Guri Hetland (34) førsteetappen.

Litt senere på dagen var det Byåsen sin tur. Der gikk Tor Arne Hetland annenetappen. Mens det var Guris første stafettgull, har Tor Arne vært med på moroa før. Hetland tok gull med Byåsen i 1998 i Alta, i 2001 i Steinkjer, i 2003 i Molde og i Granåsen søndag. Da Byåsen tok gull i Høydalsmo i 2002 var ikke Hetland på laget.

- Et NM-gull på hjemmebane er alltid artig. Det var fullt av kamerater og Byåsen-folk rundt omkring i løypa, og stemningen var stor, sa Hetland som var klar på hva som er NM-stafettens sjel. - NM-stafetten er først og fremst viktig for grasrota. Det er kult å kunne gi noe tilbake til alle som følger med oss, og i tillegg var dette på hjemmebane. Det er her jeg bor, sa veteranen.

Første NM-gull

Chris Jespersen gikk sin første NM-stafett for Byåsen. Det endte med gull. Skiskytteren Lars Berger viste seg fram fra en bedre side enn tidligere i mesterskapet, og han avgjorde for Byåsen på ankeretappen. Skiskytter Stian Eckhoff gikk Fossum inn til sølv, og Petter Northug gikk Strindheim inn til bronse.

Resultater:

1. Byåsen 1. lag 2. Fossum 1. lag 3. Strindheim 1. lag 4. Kjelsås 5. Skogn 1. lag 6. Stokke 7. Henning 1. lag 8. Byåsen 2. lag 9. Rustad 1. lag 10. Hamar IL 1. lag 11. Bækkelaget 1. lag  12. Holeværingen 13. Vind 14. Oddersjå 15. Lillehammer 1. lag 16. Vang 17. Fossum 2. lag 18. Asker 19. Njård 1. lag 20.  Henning 2. lag