Hopp til innhold

Cupfinalelagene samler inn nødpenger

Kirkens Nødhjelp ber nå om hjelp fra cupfinalelagene Rosenborg, Molde og publikum på Ullevaal stadion søndag ettermiddag.

Fotballstøtte

Tore Reginiussen (fra venstre), Yngve Hallén og Vegard Forren ber folk gi penger til Kirkens Nødhjelp i helga.

Foto: Christer Madsen

Kirkens Nødhjelp samler nå inn penger til tyfonofrene på Filippinene, og får nå støtte fra Norges Fotballforbund.

– Umiddelbar handling

– Katastrofen som har rammet det filippinske folk krever umiddelbar handling. Det vi kan bidra med, er penger til å finansiere Kirkens Nødhjelps livbergende arbeid, mener president i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén.

For Kirkens Nødhjelp jobber nå med å få bygd en vannrenseanlegg for 25.000 mennesker, og supporterne til Rosenborg og Molde oppfordres til å gå så det monner.

Vi i Norge må huske hvor heldige vi er som kan bruke søndagen til å se god fotball, og en spennende kamp på Ullevaal. Men vi kan ikke glemme den kampen våre medmennesker på Filipinene kjemper for sine og sine barns liv, sier Hallén.

Glad for hjelp

Generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp er glad støtten fra fotballfolket.

– Cupfinalehelga i Norge er to uker etter at tyfonen traff land på Filippinene, og fortsatt er det et enormt behov for hjelp. 13 millioner mennesker er rammet av tidenes kraftigste tyfon. Minst to millioner er i akutt nød, og trenger vann, mat, husly og medisinsk hjelp, sier Helland.