NRK Meny
Normal

Ber om fengsel i fire og et halvt år

Statsadvokat Unni Sandøy la torsdag ned påstand om fengsel i fire år og seks måneder for en mann fra Nord-Trøndelag som er tiltalt for seksuelle overgrep mot småjenter.

Namdal tingrett

Rettssaken mot den overgrepstiltalte mannen avsluttes i Namdal tingrett torsdag ettermiddag.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Unni Sandøy

Statsadvokat Unni Sandøy har vært aktor i straffesaken mot mannen i 30-årene.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Mannen i 30-årene skal ha forgrepet seg mot tre jenter under ti år i løpet av 2015. Han ble pågrepet 17. oktober i fjor og har sittet i varetekt siden den gangen.

– Store konsekvenser

– Dette er en svært alvorlig sak som har fått store konsekvenser for de fornærmede jentene, og deres familier. Livene deres er snudd opp ned, sier Sandøy til NRK.

Den overgrepstiltalte nordtrønderen er i nær familie med de tre småjentene, og skal ha forgrepet seg på dem da han fikk besøk, eller overnattet sammen med dem hjemme hos slektningene sine.

Da mannen ble arrestert i fjor høst tilstod han nesten umiddelbart det han er tiltalt for.

– Dermed har han også krav på en tilståelsesrabatt. Hvis ikke ville nok straffenivået ligget på rundt seks års fengsel, forteller statsadvokat Unni Sandøy som har ført saken i Namdal tingrett for påtalemyndigheten.

Pedofil

Advokat Christian Wiig.

Christian Wiig er den tiltalte mannens forsvarer.

Foto: Joar Elgåen.

Den tiltalte 30-åringen har innrømmet å være pedofil, og det ble også slått fast i en utredning fra de oppnevnte rettspsykiaterne.

Tiltaltes advokat Christian Wiig sier det var en lettelse for hans klient da han ble avslørt.

– Ja, og han ser nå fram til å få hjelp med å håndtere de problemene han sliter med. Samtidig mener jeg han bør få strafferabatt fordi han tilstod på et tidlig stadium for det finnes jo nesten ikke tekniske bevis mot han, opplyser Wiig til NRK.

Mannen er også tiltalt for oppbevaring og spredning av rundt 350 filmer og over 400 bilder som viser overgrep mot barn, eller seksualiserer barn.