NRK Meny
Normal

Ber justisministeren om hjelp

Familien til kvinna som ble funnet død i ei campinghytte i Østersund ber nå justisminister Knut Storberget om hjelp for å få fortgang i saken.

Østersunds Stugby og Camping
Foto: Morten Waagø / NRK

Familien til kvinna som ble funnet død i ei campinghytte i Østersund fortviler over treg saksgang. Nå ber de justisminister Knut Storberget om hjelp for å få fortgang i saken.

Det svenske politiet har fortsatt ikke fått ut tiltale mot mannen som er siktet i saken, han sitter varetektsfengslet i Sverige.

- Vi som familie fikk en traumatisk opplevelse, og den har vedvart i 10 måneder. Vi opplever det som utrolig tregt og frustrerende, sier stefaren til den drepte kvinnen, Bjørn Ivangen.

Prøvesak

Saken står i stampe fordi den siktede er utlevert fra Norge på andre vilkår enn det svenskene vil tiltale ham for. Han ble i utgangspunktet tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, men nå vil svenskene skjerpe tiltalen til mord, som på norsk tilsvarer overlagt drap.

Dermed må utleveringsvilkårene endres her i Norge. Det blir bestemt på et fengslingsmøte, og uenigheten står nå på om den siktede mannen har krav på å være til stede i et slikt møte. I så fall må han utleveres tilbake til Norge, og så tilbake til Sverige igjen.

- Det sies at det er en form for prøvesak, og at man pløyer ny mark, men det er tungt, sier Ivangen.