NRK Meny
Normal

Ber folk i Bangsund koke vannet

Namsos bydrift oppfordrer folk i Bangsund å koke vannet søndag og mandag. Vannet kan inneholde bakterier etter et brudd på en vannledning.

Vann
Foto: Scanpix

Natt til søndag fikk vannledningen nord for Bangsund et brudd. 

Bruddet oppstod klokken to om natten, men Namsos bydrift fikk først melding om det tre timer senere. Klokken ni fant de bruddstedet.

Dermed var folk i Bangsund uten vann fram til klokken 16 på søndag når ledningen ble utbedret. Inntil folk i området vann fra en tankbil.

Kristian Foss, avdelingsingeniør i Namsos bydrift, forteller at vannet søndag kveld er brunt og misfarget. Årsaken er at det kan ha kommet leirvann inn i rørene under reperasjonen.

- Vi er i ferd med å ta prøver av vannet for å se om det er bakterier i det. Inntil vi får svar på prøvene på mandag ettermiddag oppforder vi folk i Bangsund til å koke vann de skal bruke til mat og drikke, sier  Foss.

Svak ledning

Bruddet på vannledningen oppsto kun tretti meter unna et sted det var et brudd for bare en uke siden.

- Vi har en strekning på omtrent 13 km hvor vannledningen er særlig svak, opplyser Foss. Han forteller at rørene er fra starten av 1970-tallet og at det er en produksjonsfeil på vannledningen på denne strekningen.

- Vi er i gang med å skifte vannrøret her nå, avslutter Foss.