NRK Meny
Normal

Ber departementet evaluere Rock City

Namsos-ordfører Arnhild Holstad vil be Kulturdepartementet og sentrale politikere evaluere den prosessen som endte opp med at satsingen på Rock City strandet. Kommunen sitter nå alene igjen med millionregningen.

Rock City

Driften av Rock City i Namsos legges ned etter at både staten og fylket kuttet pengestøtten i høst.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Arnhild Holstad

Arnhild Holstad mener Kulturdepartementet må evaluere prosessen rundt Rock City.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Namsos kommune må altså ta ansvaret for oppryddingsarbeidet etter at både stat og fylke kuttet sin økonomiske støtte til Rock City .

– Dette er urimelig

– Vi må betale både husleie og lån etter Rock City, og det synes jeg ikke er greit. Jeg mener vi må be om en evaluering fordi jeg synes Kulturdepartementet bare har konkludert i saken. Det føles urimelig at Namsos kommune sitter alene igjen med regningen, sier ordfører Arnhild Holstad til NRK.

I høst falt Rock City ut av statsbudsjettet, bare fire år etter åpningen av ressurssenteret for pop og rock, og opplevelsessenteret for trønderrock med fem statsråder til stede i byen.

Fra nyttår stenges dørene til ressurssenteret, og Namsos kommune må ta regningen på rundt fire millioner kroner i året når lån og husleie er inkludert.

Næringshage

– Vi håper å få til en næringshage i bygget, og målet vårt er å begrense de økonomiske skadevirkningene for Namsos kommune, sier daglig leder Bård Jørgen Iversen i Rock City.

På mandag blir det møte mellom selskapet og ledelsen i Namsos kommune hvor veien videre skal diskuteres. For det er liten tvil om at mange i Namsos mener det er urettferdig at kommunen blir sittende igjen med hele regningen etter Rock City.

Namsos kommune gikk inn og reddet Rock City etter at de første økonomiske problemene ble avdekket i 2013. Nå må de betale husleie for bygget i 16 år framover, og innfri et lån på flere millioner kroner når driften legges ned.

Har tatt kontakt

– Det er gledelig å registrere at flere har tatt kontakt og ønsker seg inn i Rock City-bygget. Vi skal se nærmere å dette, men vi ser helst at virksomheten står i stil med innholdet i bygget ellers, sier ordfører Arnhild Holstad.

I dag holder Namsos kino, opplevelsessenteret og NTE Arena til i Rock City-bygget. Målet er at Museet Midt overtar opplevelsessenteret for Trønderrock. Namsos kommune har ansvaret, men nå leter de altså etter leietakere som kan dele på husleia.

– Ja, det er veldig viktig for oss å tenke på inntektene vi kan få inn, sier Holstad.

Selv om selskapet legges ned når det ikke lenger finnes statlig og fylkeskommunal støtte, så ønsker Namsos fortsatt å fremstå som Rock City.

– Selv om selskapet Rock City legger ned driften, så skal Namsos være Rock City. Helt klart, sier Arnhild Holstad.

Rock City

Namsos kommune håper Museet Midt kan ta ansvaret for opplevelsessenteret i Rock City.

Foto: Johannes Børstad/NRK