Hopp til innhold

Bendtner: – De dynket fotballklærne mine i vann

Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen snakket om egne erfaringer rundt mobbing da de gjestet Rosenborg skole mandag morgen.

mot

RBK-spiller Nicklas Bendtner fortalte om sin egen oppvekst og erfaringene han har gjort seg rundt mobbing.

Foto: BENT LINDSETMO / NRK

– Jeg var ti år og skulle trene med spillere som var to-tre år eldre enn meg. Da jeg kom tilbake i garderoben etter treningsøkta, lå klærne mine spredt utover gulvet, klissvåte, forteller Bendtner til en sal full av elever.

I samarbeid med MOT, og som en del av samfunnsoppdraget til RBK, skal klubben besøke seks Trondheim-skoler denne våren for å snakke om mobbing.

Rosenborg skole, som neste år blir MOT-skole, var først ut. Reginiussen og Bendtner delte sine erfaringer – og diskuterte mobbeproblemet med elevene som kan oppstå både på skolen og på sosiale medier.

MOT

Salen på Rosenborg ungdomsskole var fullsatt da Bendtner og Reginiussen tok turen innom for å dele sine erfaringer rundt mobbing.

Foto: BENT LINDSETMO / nrk

«Du kan brenne i helvete»

Bendtner og Reginiussen snakket også om styrken i å stå sammen, som i fotballen. Det å være en kamerat, og viktigheten av å ha respekt for andre.

– Jeg har fått mange motbydelige kommentarer opp igjennom, som "fuck you", "jeg håper du dør", og "du kan brenne i helvete". Om du hører noen som kommer med slike kommenterer til andre, er det viktig å stille opp, sier Bendtner som selv sa ifra til treneren da han fikk dynket fotballklærne i vann.

– Viktigere enn en fotballkamp

Tore Reginiussen fortalte blant annet om sin egen oppvekst i Alta, der han skulle ønske han var tøffere.

MOT

RBK-spiller Tore Reginiussen snakker om viktigheten av å stå opp for hverandre.

Foto: BENT LINDSETMO / nrk

– Selv om det ikke er så enkelt å reflektere over alt når man er ung, skulle jeg ønske at jeg enda tidligere var enda tøffere. Mobbing er ikke kult, og jeg har utrolig lite respekt for dem som driver med det. De som tør å stå opp, derimot, og som strekker ut en hjelpende hånd. Det er tøffe mennesker, sier Rosenborg-spilleren.

I Elevundersøkelsen 2017 oppgir 6,6 prosent av elevene at de har blitt mobbet flere ganger i måneden eller oftere. Det tilsvarer 29.000 elever. Det er en svak økning fra 2016, da andelen var 6,3 prosent.

– Jeg er glad for at vi skal sette et ekstra søkelys på dette temaet, og det er en oppgave som gir mye glede. En oppgave som er viktigere enn en fotballkamp, fortsetter han.

– Mobberne trenger også støtte

Etter møtet med RBK-spillerne ble åttendeklassingene, Christian Brodtkorb og Astrid Oline Rinnan Green sittende og tenke over temaet som ble tatt opp.

MOT

Åttendeklassingene Christian Brodtkorb og Astrid Oline Rinnan Green likte budskapet fra de to RBK-stjernene.

Foto: BENT LINDSETMO / NRK

– Det betyr mye at de er her. og at de forteller om hvor viktig det er å si fra, sier Green.

Verken Green eller Brodtkorb har opplevd å bli mobbet, men vet av andre som blir det.

– Det viktig å gå bort til de for å vise at man bryr seg. Det pleier jeg å gjøre sier Green.

– Selv om man må hjelpe de som blir mobbet, så trenger mobberne også støtte. Det er jo en grunn til at man er slem med andre. Man kan for eksempel være veldig usikker på seg selv, sier åttendeklassingene.