Bendtner føler han skylder RBK «en stor takk»

Nicklas Bendtner fortsetter å lovprise Rosenborg for at klubben fikk karrieren hans på rett kjøl. Dansken skriver på Instagram at han nyter tilværelsen.

Niklas Bendtner

Nicklas Bendtner takker Rosenborg for at han igjen føler seg bra på fotballbanen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den tidligere Arsenal-spissen var i villrede etter et par sesonger med lite spilletid og en del utenomsportslig støy. Men i mars kom redningen i form av Rosenborg.

Trønderne mente de kunne hjelpe Bendtner. Det har vært et fruktbart samarbeid. 29-åringen ble toppscorer i Eliteserien med 19 mål, og i tillegg hadde han en viktig rolle da RBK tok seg til europaligaens gruppespill.

– Jeg sitter og tenker over hvordan jeg skal beskrive sesongen. Antakelig for første gang i karrieren har alt gått slik jeg hadde håpet og planlagt. Det er faktisk første gang at jeg ikke trenger å bekymre meg over noe som helst. Jeg nyter øyeblikket og forbereder meg til neste utfordring, skriver Bendtner i et innlegg på Instagram og fortsetter:

– Skylder RBK en stor takk

– Jeg nyter øyeblikket og forbereder meg til neste utfordring. Jeg skylder Rosenborg en stor takk for at jeg har kommet meg så langt siden jeg «startet på nytt» i mars, fortsetter han.

Det er ikke første gang Bendtner roser jobben RBK har gjort. Flere ganger har han passet på å framheve hvor mye klubben har betydd for ham de siste ni månedene.

Bendtner scoret for øvrig Rosenborgs siste mål i lagets siste kamp i 2017. Det skjedde i 1-1-kampen mot Vardar Skopje i Europaligaen torsdag.

Dropper Bendtner – vet hva han står for

Danmarks landslagstrener Åge Hareide sier ja til Rosenborgs Jacob Rasmussen og Mike Jensen, men ser ikke behovet for å ta med Nicklas Bendtner til Abu Dhabi. Det danske landslaget skal til Midtøsten i januar.

– Nicklas Bendtner blir hjemme fordi jeg kjenner alt til ham. Mike Jensen ville gjerne med, for han har ikke vist seg så mye fram i landskamper, sier Hareide til BT.