NRK Meny
Normal

– Fotballjentene har vært bekymret

Selv om terrortankene fortsatt sitter i bakhodet, tror lagleder for Ranheims 16-års jentelag at fotballen vil stå i høysetet når Norway Cup sparkes i gang i helga.

Norway Cup, illustrasjonsfoto

Norway Cup blir arrangert tross terrorhandlingene i Oslo. Mange er nå bekymret for sikkerheten på arrangementet.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

I går skrev NRK Østlandssendingen at flere barn ikke får lov av foreldrene å delta på årets Norway Cup etter terrorangrepene.

Også i de trønderske deltagerlagene har både foreldre og spillere vært urolige før turneringen sparkes i gang nå i helga.

Frykter folkemengder

– Det er klart det er blitt stilt en del spørsmål. Man tenker jo på at det kommer til å bli store folkeansamlinger der nede. Jentene er bekymret for sikkerheten og føler seg nok ikke helt trygge, sier lagleder Oddveig Hegge til NRK.

Selv var hun i Italia på ferie da Oslo og Utøya ble rammet av terror for en uke siden.

– Jeg tok det for gitt at det ikke kom til å bli noen Norway Cup i år. Jeg ble glad da de likevel bestemte seg for å gjennomføre, sier hun.

Vurderte å avlyse

Det var nemlig lenge usikkert om den gigantiske fotballcupen skulle bli avlyst. Ledelsen satte seg ned og vurderte situasjonen nøye.

Etter råd fra både fotballforbund og politikere, ble det mandag bestemt at fotballdelen av arrangementet skulle gå som planlagt.

– Vi følte at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sa Idrettspresident Børre Rognlien i forbindelse med beslutningen.

– Trenger positivitet

Ranheims lagleder Hegge tror også det er viktig for ungdommene å kunne slippe å tenke på alt det vonde som har skjedd. I alle fall for en stund.

– Vi trenger noe positivt å tenke på. Det å spille fotball og ha det arti sammen kan hjelpe oss å komme tilbake til en normal hverdag, mener hun.

Oddveig Hegge tror stemningen kommer til å bli helt spesiell når laget kommer til Oslo på lørdagen.

– Jeg tror nok møtet med hovedstaden vil bli noe tungsinnet. Dette er noe som berører oss alle sammen.

Vil gjenreise hverdagen

Norway Cup-general Frode Kyvåg

Norway Cup-sjef Frode Kyvåg vil hjelpe til med å ta tilbake hverdagen med årets arrangement.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Norway Cup-general Frode Kyvåg forteller at arrangementet får en ekstra spesiell rolle i år.

– Hvis det er mulig, håper vi å kunne være med på å gjenvinne hverdagen, lindre smerte og dyrke fellesskapet vårt for alt det er verdt.

Norway Cup er tradisjonelt mye mer enn bare fotball. Barn og ungdom fra alle verdenshjørner møtes, ikke minst for å ta del i det sosiale.

Dropper festligheter

Kyvåg forteller at mye av det som ellers er fest og moro, vil bli noe dempet i år.

– Blant annet at det blir ikke den prangende konserten vi er vant til. Denne blir i stedet en minnekonsert for ofrene etter terrorangrepene, sier han.

– Vi vil heller ikke se noe til de tradisjonelle karnevalsopptogene. I stedet vil vi ha et blomstertog.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.