NRK Meny
Normal

Bekreftet: Sørloth blir proff i Nederland

Alexander Sørloth blir Norges neste utenlandsproff. 19-åringen har signert en kontrakt med lengde på 4,5 år med Groningen.

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth har signert en 4,5 års kontrakt med Groningen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Sørloth er på utlån til Bodø/Glimt ut denne sesongen, og skulle egentlig tilbake til Rosenborg etter sesongslutt.

Det har lenge vært spekulert i at Sørloth skulle til Nederland etter sesongen, og i dag kom den endelige bekreftelsen.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å selge en ung, fremadstormende trønder. Men dette var noe han ønsket selv og da valgte vi å støtte han i det. Han vil alltid være en Rosenborger og er velkommen tilbake hit på et senere tidspunkt i karrieren, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Laster Twitter-innhold

God sesong i Glimt

Alexander Sørloth og pappa Gøran.

Gøran Sørloth sammen med Alexander Sørloth.

Foto: Rune Karlsen

Han har hatt en god sesong i Bodø/Glimt og scoret ti mål og fire målgivende pasninger. Sørloth har også spilt seg inn i U21-landslagstroppen.

Alexander Sørloth er sønn av den gamle landslagsspissen Gøran Sørloth, som også hadde et utenlandsopphold for tyrkiske Bursaspor i karrieren sin.

– Veldig stolt

Under gårsdagens nachspiel etter kampen mot Lazio gikk Gøran Sørloths langt i å antyde at Groningen blir neste stopp for sønnen.

– For Alexander så blir det mer riktig å dra til Nederland enn å komme tilbake til Rosenborg. RBK har Alexander Søderlund, som er Norges beste midtspiss, sa Gøran Sørloth

– Han (Sørloth) følte at det var mer riktig å prøve seg et annet sted enn i Rosenborg akkurat nå. Samtidig er jeg veldig stolt over det han har fått til, sa Sørloth.