NRK Meny
Normal

Bekreftet: Sørloth blir proff i Nederland

Alexander Sørloth blir Norges neste utenlandsproff. 19-åringen har signert en kontrakt med lengde på 4,5 år med Groningen.

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth har signert en 4,5 års kontrakt med Groningen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Sørloth er på utlån til Bodø/Glimt ut denne sesongen, og skulle egentlig tilbake til Rosenborg etter sesongslutt.

Det har lenge vært spekulert i at Sørloth skulle til Nederland etter sesongen, og i dag kom den endelige bekreftelsen.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å selge en ung, fremadstormende trønder. Men dette var noe han ønsket selv og da valgte vi å støtte han i det. Han vil alltid være en Rosenborger og er velkommen tilbake hit på et senere tidspunkt i karrieren, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Laster Twitter-innhold

God sesong i Glimt

Alexander Sørloth og pappa Gøran.

Gøran Sørloth sammen med Alexander Sørloth.

Foto: Rune Karlsen

Han har hatt en god sesong i Bodø/Glimt og scoret ti mål og fire målgivende pasninger. Sørloth har også spilt seg inn i U21-landslagstroppen.

Alexander Sørloth er sønn av den gamle landslagsspissen Gøran Sørloth, som også hadde et utenlandsopphold for tyrkiske Bursaspor i karrieren sin.

– Veldig stolt

Under gårsdagens nachspiel etter kampen mot Lazio gikk Gøran Sørloths langt i å antyde at Groningen blir neste stopp for sønnen.

– For Alexander så blir det mer riktig å dra til Nederland enn å komme tilbake til Rosenborg. RBK har Alexander Søderlund, som er Norges beste midtspiss, sa Gøran Sørloth

– Han (Sørloth) følte at det var mer riktig å prøve seg et annet sted enn i Rosenborg akkurat nå. Samtidig er jeg veldig stolt over det han har fått til, sa Sørloth.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Terje Våg fra Snåsa. En av fem finalister til Årets Ildsjel.
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon