Bedrer flytilbudet til Namdalen

Widerøe legger nå fram et bedre flytilbud enn det opprinelige til flyplassene i Namsos og på Rørvik.

Innflyging til Namsos lufthavn

Widerøe vil fortsette med en sein kveldsavgang fra Værnes til Namsos to ganger i uka.

Foto: Jan Ove Haukø

Det skapte sterke reaksjoner i Namdalen da Widerøe før jul ville kutte i flytilbudet fra Værnes på kveldstid, og både politikere og næringsliv fryktet dette ville føre til at flere kjørte fra Namsos til Værnes isteden.

Kveldsfly

Arnhild Holstad

Namsos-ordfører Arnhild Holstad er fornøyd med at Widerøe har gjort endringer i flytilbudet til Namdalen.

Foto: Namsos kommune

Etter en lang dialog mellom næringsliv og politikere, har nå Widerøe endret rutetilbudet fra 1. april. Nå blir det avganger 20.30 fra Værnes til Namsos mandag og fredag, mens Rørvik får et lignende kveldstilbud tirsdag, onsdag og torsdag.

I tillegg vil Widerøe fly fra Værnes til Namsos litt tidligere (17.10) de andre ukedagene.

– Vi har hatt en god dialog med Widerøe hele veien, og ut fra anbudsdokumentene fra Samferdselsdepartementet var dette det beste vi kunne få til. Derfor synes jeg det nye rutetilbudet er bra, men ikke godt, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad til NRK.

Næringslivet

Mange fryktet for flyplassens framtid hvis det ikke ble tatt hensyn til næringslivets flybehov. Nå mener Holstad at dette er til å leve med.

– Selv på tirsdag, onsdag og torsdag er det mulig å ha møter i Oslo, og likevel rekke hjem til Namsos samme kveld, sier ordføreren.

I tillegg flyttes en lørdagsavgang fra Namsos, slik at det isteden blir to avganger på søndag både i Namsos og på Rørvik.

– Nå får vi se om dette tilbudet er godt nok. Verken vi eller Widerøe er interessert i at passasjertallet skal gå ned. Så vi skal holde dialogen med flyselskapet videre, lover Arnhild Holstad.