Hopp til innhold

Bedre kjent ute enn hjemme

Elling Reitan i Trondheim er en av våre mest internasjonale billedkunstnere med gode kritikker i utenlandske tidsskrifter og aviser. Reitan er mer kjent ute enn her hjemme.

Elling Reitan
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Det skyldes at jeg fra begynnelsen har vært litt på utsida av miljøet i Trondheim. Jeg har ikke gått kunstakademiet, jeg har fått min utdannelse og dannelse via universitet med litteratur. Det praktiske har jeg hovedsakelig fått fra Odd Nerdrum, sier Elling Reitan til NRK.

God omtale i USA

Vi møter Reitan i det han i ferd med å bære ut nye bilder fra atelieret i Trondheim. Bildene skal stilles ut i utlandet. Først skal de sendes til Sverige, så til Kina.

Verdens største kunsttidsskrift Art News har også lagt merke til Reitans kunst. De gav god omtale av hans siste utstilling i New York.

- Det er faktisk en veldig god kritikk som henger høyt. Art News er det største kunsttidsskriftet i USA, bladet har abonnenter i over hundre land, sier Elling Reitan.

Bilde av Elling Reitan

En utgave av Reitans 'De gale madonnaer.'

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Stiller gjerne ut hjemme

Nå håper Elling Reitan at han også kan bli oppdaget i hjembyen. Og at han kan få tilbud om en utstilling der.

- Det er mange som spør om når jeg skal ha utstilling i Trondheim Kunstmuseum. Det får de som står for det finne ut, men jeg er klar for å ha en utstilling der, sier Elling Reitan.

Verk av Elling Reitan

'Intermesso' av Elling Reitan.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Siste fra Trøndelag