Får flytte heim etter storbrann

Fem leiligeheter i et boligkompleks i Fossbrenna i Namsos brant ned i går. 60 personer ble evakuert og fikk ikke bo i hjemmene sine i natt. Nå får beboerne i området ros for å vise ro og sindighet i en svært vanskelig situasjon.

Brann i Fossbrenna, Namsos

Flere leiligheter etter hverandre brant ned i løpet av noen timer i Namsos i går, og brannen var synlig fra store deler av byen.

Foto: Luftfoto: Tariq Alisubh

– Beboerne i tre husrekker ble flyttet. Her var det kanskje ikke så galt men i alle fall det nærmeste huset og skogen bak fikk merke det. Det blåste godt ei stund. Det gjorde det. Men vinden løyet etter hvert. Heldigvis. Så det gikk da, sier Kjell Hildrum.

Han er en av 60 personer som måtte evakuere fra boligfeltet Fossbrenna i går ettermiddag. Husene står på rekke og rad i flere sammenhengende boligkomplekser i byggefeltet.

Kjell Hildrum

Kjell Hildrum er en av 60 personer som måtte evakuere under brannen i Namsos i går - nå får han flytte heim igjen.

Foto: Kjartan Trana

Tilfeldighetene gjorde at brannvesenet i Namsos allerede var på utrykning til brannen i Nærøy da de fikk melding om boligbrannen i Namsos.

- Vi hadde allerde sendt ut fem mann av staben til brannen i Nærøy. Og satt og ordnet med bemanning videre på Nærøy da alarmen gikk, sier varabrannsjef i Namsos, Håvard Sæther.

Stor fare for spredning

Det viste seg at brannen var i et boligkompleks, i tillegg til at det var mange nære nabohus til leiligheten som sto i brann.

Brannen var synlig fra store deler av Namsos og røykutvilkingen så kraftig at 60 personer ble evakuert og måtte være borte fra hjemmene sine i natt.

Brannvesenet melder om en fullt utviklet brann i et rekkehus i Fossbrenna i Namsos.

Det tok tid å få kontroll over brannen i rekkehuskomplekset i Fossbrenna i Namsos - brannmannskap var allerede på utrykning til brann i Nærøy.

– Ut i fra slik som det brant da vi kom, er vi fornøyd med resultatet tross alt, selv om det var mange som mistet boligen sin denne gangen, sier Sæther.

Imponert over sindigheten

Arnhild Holstad - ordfører i Namsos

- Jeg er imponert over sindigheten til folk som bor her, sier ordfører i Namsos, Arnhild Holstad.

Foto: Kjartan Trana

I dag gikk helsepersonell og kommuneledelsen gjennom området, og mange fikk etter hvert ta i bruk husene sine igjen.

Ordføreren presiserte hvor godt hun syns beboerne i Fossbrenna har taklet situasjonen.

– Jeg er imponert over folk, hvor sindige og praktiske de er oppi det hele. Vi får bare være glad over at det ikke gikik noen liv. At det ikke ble noen alvorlige personskader. Det blir det viktigste. Men det er klart, det er helt forferdelig å miste husene på en slik måte, sier ordfører i Namsos Arnhild Holstad.

Brann i Fossbrenna, Namsos

Ingen personer ble alvorlig skadd i brannen i Fossbrenna i Namsos mandag ettermiddag, selv om flere leiligheter er nedbrent.

Foto: Kjartan Trana