BBC-artikkel fremhever Trøndelag

BBC Earth har publisert en artikkel som lovpriser Norge og det norske landskapet. Hele fem av 16 bilder er tatt i Trøndelag.

Nordlys over Trondheim

Dette er et av de tre bildene fra BBC-artikkelen som kom med fra Trondheim. Her har fotografen fanget nordlyset over byen.

Foto: Sven-Erik Knoff

– Dette er fantastisk reklame for Trondheim, og vi ser at slike bilder selger godt, sier Monica Selnes, som er avdelingsleder ved turistinformasjonen i Trondheim.

Tre av de 16 bildene i artikkelen er tatt i Trondheim av fotografene Sven-Erik Knoff og Maia Solberg Økland. Bildene viser blant annet nordlys over Trondheim by, Estenstadmarka og bryggerekka langs Nidelva.

I artikkelen blir Norge beskrevet som landet med midnattssola og nordlyset. De fremhever den varierte kystlinja og de mange dype fjordene, og journalisten mener lett regissøren for Ringenes Herre-filmene kunne ha lagt innspillinga hit.

– Jeg er kjempehappy

Fotograf Sven-Erik Knoff er en av få fotografer som har fått flere bilder på trykk i BBC-artikkelen på nett.

– Det er slik at jeg har lastet opp bildene via #earthcapture, og BBC har plukket ut de bildene de vil ha med. Dette nåløyet er trangt, så jeg er superhappy, sier fotografen som er bosatt i Trondheim.

Knoff har tidligere jobbet i turistnæringen, og sier slike artikler har en enorm rekkevidde.

– Den har veldig lang levetid, og den blir ofte spredd mye på sosiale medier. BBC benytter seg både av Twitter og Instagram for å nå folk, så dette får oppmerksomhet, sier han til NRK.no.

Gaupe og fjellrev

Knoff får støtte av Selnes i turistinformasjonen.

– Dette er viktig, og det er veldig mange gode fotografer som representerer Trondheim gjennom bilder, sier hun.

I tillegg til de tre bildene fra Trondheim har også fotograf Ellinor Alseth Opsal fått med to bilder fra Namsskogan familiepark. Her har hun tatt bilder av gaupe og fjellrev.

Sven-Erik Knoff har vært bosatt i Trondheim i ti år, og han blir aldri lei av å fotografere en av landets største byer.

– Det å markedsføre Trondheim er ganske enkelt. Det er utrolig mange fine motiver, og byen forandrer seg hver eneste dag. Jeg mener vi i Norge sitter på en gullskatt, som mange ikke er klar over. Vi som er fotografer deler jo mange inntrykk via bildene, men vi har et fantastisk land, sier han.

Bryggerekka langs Bakklandet

Bryggerekka langs Bakklandet og Nidelva i Trondheim er et populært motiv for fotografer.

Foto: Sven-Erik Knoff