Båtbrann spredde seg til sjøhus

Fiskeren forsøkte slukke brannen, men den spredte seg raskt i vinden.

Brann i rorbuer på Sula

Brannen som begynte i en sjark spredte seg raskt til sjøhusene.

Foto: Axel Wold
Brann Sula

Roger Larsen var med i forsøke på å slukke brannen, men den lot seg ikke stanse før seks bygninger og to båter var utbrent.

Foto: Roger Larsen

Brann Sula
Foto: Axel Wold
Brann Sula

Seks sjøhus brant på Sula onsdag kveld.

Foto: MMS/ Ronald Karlsen for Frøya Film & Bilder
Les også:

Brannen ble meldt til politiet klokken 16.48.

– Det startet å brenne i en sjark som lå til kai. Eieren forsøkte å få den fra kai, men det tok fyr i kaia og i flere sjøhus.

Det sier Ann Kristin Øye, operasjonsleder hos politiet i Sør-Trøndelag til NRK.

Roger Larsen er rorbueier og bor på Sula. Han var ute i en småbåt for å hjelpe til i slukkingsarbeidet, og forteller at flammene spredte seg raskt.

– Brannen begynte som en motorbrann i fiskabåten. Så vidt jeg skjønner brant fortøyningstauene, og båten begynte å drive. Den spredte så flammene til flere brygger, sier han til NRK.

Eldre brygger

Brannen spredte seg til brygga, så til bygningene.

Etter det NRK får opplyst brant seks sjøhus ned til grunnen. Ingen ble skadet i brannen.

– Heldigvis ble ikke eieren av fiskebåten fysisk skadet. Men han har tapt båten sin, og det er et stort tap, sier Larsen.

Det er de eldste bryggene på vestsida av innseilinga til Sula havn som ble totalt ødelagt i brannen.

Sjøhusene var fulle av utstyr, og store verdier skal ha gått tapt i brannen.

Sula er et tradisjonsrikt fiskevær og ligger på kysten av Trøndelag, i Frøya kommune.

– Det er foreferdelig trist. En ting er verdiene som har gått tapt, men nå blir det stående som et gapende hull på kaia. Det er ikke noe pent syn, sier Larsen.

Manglet vann

Slukkingsarbeidet skal ha vært veldig vanskelig. Vannkamrene på stedet var frosset, noe som førte til at det manglet vann til slokningsarbeidet.

– Vi fikk hjelp av brannmannskaper både fra Mausund og Frøya. Men vi måtte bruke sjøvann når ferskvannet var frosset, sier Larsen.

Årsaken til brannen er ikke kjent.


Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.