NRK Meny
Normal

Barnevernsleder trekker seg

Leder for Værnesregionen barnevernstjeneste, Gunbjørg Furunes Baar, fratrer sin stilling med virkning fra tirsdag. Etaten har fått mye kritikk de siste årene.

Stjørdal kommune

Barnevernstjenesten i Stjørdal kommune og Værnesregionen har fått mye kritikk de siste årene.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Barnevernstjenesten i Værnesregionen omfatter kommunene Meråker, Stjørdal, Frosta, Selbu og Tydal.

– Krevende prosess

– Det har vært en krevende prosess i en krevende periode for Værnesregionen barnevernstjeneste. Vi har i fellesskap kommet fram til denne løsningen, opplyser konstituert rådmann Tore Rømo i Stjørdal kommune i en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag kom tidligere i høst med hard kritikk av barnevernstjenesten i regionen, og krevde å få oversikt over sakene til 294 barn som barnevernet har jobbet med, ifølge Stjørdalens Blad.

– Har ikke tillit

– Jeg har ikke innfridd alle resultatkravene og det gjør at arbeidsgiver ikke lengre har tillit til meg som leder. Uten tillit er det ikke mulig å fungere som leder, skriver Furunes Baar i meldingen.

Fylkesmannen har tidligere truet kommune med bøter hvis de ikke ryddet opp i forholdene rundt barnevernet. Det er påpekt omfattende og gjentatte uregelmessigheter i tjenesten, og det er vist til at mange barn ikke har fått den oppfølgingen de har krav på.

Allerede i 2013 kom det fram at 60 prosent av barnevernssakene i Værnesregionen ikke ble behandlet innen tidsfristen på tre måneder.

Krevende situasjon

Tore Rømo understreker likevel i pressemeldingen at kommunen mener Gunbjørg Furunes Baar har gjort en stor jobb for Værnesregionen barnevernstjeneste i mange år.

– Vi setter stor pris på at Furunes Baar har tatt stort ansvar i en krevende situasjon, sier han.

Verken barnevernsleder Gunbjørg Furunes Baar eller Tore Rømo vil gi ytterligere kommentarer til saken.