NRK Meny
Normal

Barnemusikal om hverdagsproblemer

Ved Trøndelag Teater er det snart premiere på en nyskrevet musikal for barn. Temaet er noe også voksne kjenner veldig på.

Barnemusikal med alvor i bunnen

SE VIDEO: Musikalen har fått tittelen «Puppan te pappa». Bak den står Rasmus Rohde og Verdens beste band, som tidligere har innkassert to Spelemannspriser for sine barneplater.

Musikalen har fått tittelen «Puppan te pappa». Bak den står Rasmus Rohde og Verdens beste band, som tidligere har innkassert to Spelemannspriser for sine barneplater.

Nå er det scenen som gjelder.

Rasmus Rohde

LAGET FOR BARN: – Det er barna som opplever at vi voksne gjør en masse rare ting, som dette med trening, kosthold og alt slikt. Er det noen som ser det, er det barna. Det er de vi må lage det for, sier dramatiker Rasmus Rohde.

Foto: Sandra Svendgård / NRK

– Det handler om en liten familie. Det er pappa, mamma og Vibeke, som prøver å få det til å gå rundt i hverdagen, sier komponist og dramatiker Rasmus Rohde til NRK.

– Voksne som gjør rare ting

– Tidsklemme og selvrealisering forstyrrer balansen i familiene våre. De sliter ordentlig i løpet av forestillingen, forteller Rohde.

Rohde tror barna vil forstå problemstillingene.

– Ja, det tror jeg. Det er barna som opplever at vi voksne gjør en masse rare ting, som dette med trening, kosthold og alt slikt. Er det noen som ser det, er det barna. Det er de vi må lage det for, mener dramatikeren.

– Herlig at han tør

Bak det muntre uttrykket i handlingen skjuler det seg flere spørsmål som er alvorlig nok.

– Jeg synes det er helt herlig at han tør å ta opp slike ting. Jeg tror barna i salen er redd for at paret i denne forestillingen skal gå fra hverandre, og ser hvor redd hovedpersonen Vibeke er for at det skal skje, sier musikalens regissør Morten Joachim til NRK.

– Blir det en lykkelig slutt?

– Jeg tror det er en mulighet for at det skal gå bra til slutt, svarer regissøren.

«Puppan te pappa» har premiere på Hovedscenen på Trøndelag Teater 1. november.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.