Siktet barnefar tidligere dømt for vold

Mannen som er siktet i forbindelse med at en ettåring ble funnet død onsdag, har flere dommer bak seg.

Gutt død Vanvikan
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Mannen som er far til den omkomne ettåringen, ble pågrepet og tatt inn til avhør etter at sønnen ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag like før klokka 13.00 onsdag ettermiddag.

Han er tidligere dømt for blant annet vold, narkotika og fyllekjøring, flere steder i landet.

Han nekter straffskyld i saken om barnedødsfallet.

Vold, narkotika og våpen

I 2004 satt 29-åringen i fengsel for en voldsdom i Alta, der han skal ha utøvd vold mot en person utenfor en Narvesen-kiosk.

I februar i 2008 ble førerkortet hans beslaglagt på grunn av fyllekjøring. 23. mai samme år ble han dømt i Stavanger tingrett til 90 dagers fengsel for narkotika og oppbevaring av våpen uten å ha lov til det.

Han måtte betale 2 000 kroner i saksomkostninger, og fikk to dagers strafferabatt for å ha sittet i varetekt.

Drøye fire måneder etter ble han dømt i Jæren tingrett for våpenbesittelse, narkotika og brudd på vegtrafikkloven. Da fikk han ti måneders fengsel og 5 000 kroner i bot. Han fikk fradrag for de 145 dagene han hadde sittet i varetekt.

Obduksjonsrapport i løpet av kvelden

Politiet forventer å ha klar en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av torsdag kveld. De har varslet at de skal holde pressekonferanse når den er klar.

Fredag skal politiet avhøre den siktede igjen, opplyser mannens forsvarer.

Barnefarens forsvarer sier at 29-åringen er i sjokk og sorg etter hendelsen, og at han ikke forstår hvorfor han er siktet.

– Vi tok en samtale og hadde etterpå et avhør med politiet. I det avhøret ga min klient ingen forklaring som kan tyde på at han har gjort noen kriminelt, sier Forsvarer Trond Peder Nilsen.

Forsvarer Trond Peder Nilsen om siktet i barnedødsfall-sak. Det blir nytt avhør fredag.

Forsvarer Trond Peder Nilsen om siktet i barnedødsfall-sak

Mistenkelig dødsfall

Ettåringens dødsfall etterforskes som mistenkelig på bakgrunn av opplysninger som politiet sitter på.

– Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet, fortalte politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på pressekonferansen onsdag.

Barnevernet var i kontakt med familien til ettåringen og var på besøk hos dem dagen før barnet ble funnet dødt. Politiet mener barnevernets opplysninger kan bli avgjørende i saken.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt