Barnedødsfallet i Levanger: Fosterforeldrene slapp ut fra varetekt

Paret som er siktet etter at en baby døde, er løslatt fra varetektsfengsling lille julaften. Det har vært ei tung tid, forteller kvinnens forsvarer.

Theo Dretvik

Forsvarer til den løslatte kvinnen, Theo Dretvik, forteller at det har vært ei tung tid for kvinnen etter at barnet døde.

Foto: Eivind Aabakken

Den løslatte kvinnen er svært lettet over å komme ut fra varetektsfengsling, forteller hennes forsvarer Theo Dretvik til NRK.

– Hun er lettet over å komme heim. Vi går en høytid i møte. Det er ikke snakk om å feire jul, men å komme heim til de nærmeste, sier Dretvik.

Kvinnen har sittet i fullstendig isolasjon i fjorten dager etter at paret ble siktet for grov familievold eller medvirkning til dette. Begge har benektet at de har gjort noe galt.

Også mannen er lettet over løslatelsen, sier forsvarer Per Ove Sørholt. Han vil ikke gi nærmere kommentar før han har snakket med sin klient.

Løslatte fosterforeldrene

Paret har vært fosterforeldre for babyen som døde på St. Olavs hospital 10. desember. Barnet ble innlagt med indre skader.

Silje Noem, politiadvokat

SATT FRI: Politiadvokat Silje Noem ved Trøndelag politidistrikt sier at det siktede paret får slippe ut fra varetektsfengsling nå før jul.

Foto: NRK

Politiet etterforsker saken for fullt, men løslatte paret lille julaften.

– De siktede er løslatt fra varetekt fordi vi ikke lenger anser at det er fare for bevisforspillelse. Vi har gjennom de siste ukene etterforsket intensivt og grundig, og gjennom dette har vi sikret det materiale som var kritisk i den første fasen av etterforskningen, sier Silje Noem, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt i ei pressemelding.

Barnet var plassert hos de to siktede via barnevernet. De biologiske foreldrene bor i Orkland kommune.

Fortsatt siktet

De siktede i saken har vært inne til nye avhør og siktelsene er uendret. Politiet jobber fortsatt ut fra flere hypoteser om hva som har forårsaket skadene som førte til barnets død.

– Det er gjort flere medisinske undersøkelser, som vi avventer svar på. Den endelige obduksjonsrapporten er også ventet på nyåret. Dette er viktige brikker som kan være med på å klargjøre hva som har skjedd, sier Silje Noem, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt.

Politiet fortsetter å etterforske bredt med vitneavhør, tekniske undersøkelser og det er innhentet mye informasjon som gjennomgås og analyseres.