Bare uavgjort for tannløst RBK

Rosenborg klarte ikke å score mål på GIF Sundsvall i Abrahallen lørdag ettermiddag, og dermed endte kampen 0–0.

RBK - Viking

John Chibuike kom inn og satte fart i Rosenborg-angrepet i andre omgang. Bildet er fra en kamp mot Viking i 2013.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

 Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Per Joar Hansen var ikke helt fornøyd etter kampen mot GIF Sundsvall.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Rosenborg sliter fortsatt med både å skape og omsette sjanser til tellende resultat. Mot svenskene som spiller i Superettan, altså nest høyeste nivå, gikk det lang tid før RBK klarte å komme til store sjanser.

Skjøt i tverrliggeren

Først i det 79. minutt kom Rosenborg til en virkelig stor sjanse da innbytter John Chibuike skjøt i tverrliggeren. Like etter fikk Sundsvall et mål annullert for offside.

Ifølge rbk.no hadde Rosenborg styringen i kampen, og både Jørgen Skjelvik og Tobias Mikkelsen slo gode innlegg i første omgang. Men det svenske forsvaret ryddet opp i stor stil, og RBK klarte ikke å skape noen farligheter.

Først da John Chibuike kom inn i andre omgang, ble det mer fart i angrepsspillet.

– Jeg synes vi var gode de første 20 minuttene. Da fikk vi vendt spillet hurtig. Vi skapte overtall, og kom til mange innlegg. Men det manglet det lille ekstra både i innløp og kvaliteten i avslutningsfasen, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til klubbens hjemmeside.

Han mente laget spilte bra i denne delen av kampen, men er skuffet over den manglende besluttsomheten foran mål.

– Mistet ballen

– Utover i kampen hadde vi altfor lite tempo på ballen, og det ble for mye på tvers og bakover når vi har muligheten til å sette fart. Vi mistet også ballen altfor ofte. Det virket som spillerne var litt slitne i dag. Det har vært en tung periode, og jeg synes kampen bærer preg av at vi har tunge bein, mener treneren.

Rosenborg stilte med disse spillerne mot GIF Sundsvall: Daniel Örlund, Tobias Mikkelsen, Brede Moe, Mikael Dorsin, Jørgen Skjelvik (Lundal 80'), Mike Jensen (Midtsjø 46'), Jonas Svensson (Chibuike 63'), Daniel Berntsen, Pål André Helland, Nicki Bille Nielsen (Sørloth 68') og Riku Riski (Gamboa 46').

Neste treningskamp for Rosenborg blir mot Odd Grenland i Abrahallen på torsdag.