Bare kunstsnø kan redde alpinanlegget

Kunstig snøproduksjon er redningen for snøløse alpinanlegg. I Torsbustaden i Levanger har det ikke vært aktivitet i vinter.

Torsbustaden

Det har vært stille i Torsbustaden de siste vintrene. Nå kan snøkanoner bli redningen for anlegget.

Foto: Kjersti Nordberg

I vinter har det vært stille i alpinanlegget i Torsbustaden. Slalåm- og brettkjørere har vært nødt til å finne andre anlegg å boltre seg i. Det har rett og slett manglet snø.

Anlegget kan reddes

– Det er helt nødvendig med produksjon av kunstig snø. For det er snømangelen som er hovedutfordringen. Får vi på plass snø, så er det mulig å redde anlegget i Torsbustaden, sier idrettskonsulent i Levanger kommune, Kjersti Nordberg.

I flere andre alpinanlegg har kunstig snø vært redningen denne vinteren. For med snøfattige vintre, taper alpinanleggene mye penger.

I Levanger er det trolig et være eller ikke være å få på plass produksjon av snø.

På befaring i mai

– Vi må finne ut av dette så fort som mulig. For vi kan ikke ha så mange vintre som den som nettopp er over. Det blir for kostbart i lengden, sier Nordberg.

Det er Skogn idrettslag som driver anlegget i Torsbustaden, som også var stengt det aller meste av den forrige vinteren på grunn av snømangel.

Nå skal kommunen på befaring i alpinanlegget i slutten av mai, før det tas en beslutning om det skal investeres i snøkanoner i bakken.