Bare én stemme skiller

Over 5000 lesere har sendt inn sine stemmer til kåringen av Årets trønder 2012. Det er ikke for sent å påvirke utfallet.

Hvem bør bli Årets trønder?

Nå er det veldig jevnt mellom flere av kandidatene til Årets trønder.

Foto: adressa.no / NRK

Over 5000 lesere har sendt inn sine stemmer til kåringen av Årets trønder 2012. Det er ikke for sent å påvirke utfallet.

Kåringen er et samarbeid mellom mediehusene NRK Trøndelag og Adresseavisen.

Jevnt i toppen

Nå er vi i ferd med å komme på oppløpssiden og det er svært jevnt blant kandidatene. Det er kun én stemme som skiller finalistene i teten, så her vil hver eneste stemme telle.

Stemmeperioden avsluttes midnatt 1. januar.

Det er fagjuryen som har plukket ut fem finalister basert på innspill fra publikum. Det kom inn over 280 forslag til kandidater og engasjementet har vært enormt.

Her kan du stemme hvis du bruker mobil

Publikum kan stemme på sin kandidat på nettsidene Adressa.no og Nrk.no/trondelag eller via SMS. Send TR <kandidatens nummer> til 1987.

Årets trønder 2012 offentliggjøres fredag 4. januar 2013.

Her kan du lese hva hver finalist mener var det store høydepunktet i 2012:

1: Glasskulejegeren
Anders Bardal:

– Det største skjedde ikke i skibakken, det var på hjemmebane. I april kom gutten vår, fortalte skihopper Anders Bardal.

Å vinne verdenscupen sammenlagt var likevel en fin bonus, men 30-åringen innrømmer at det er vanskelig å begripe rekkevidden av prestasjonen.

– Det var helt vilt. Jeg forstår det ikke ennå, og det vil ta tid før det synker inn, fortsatte han.

2. Idémakerne
Atmel-sjefene Vegard Wollan og Alf-Egil Bogen:

– En av de store motivasjonsfaktorene er å se brikken i et ferdig produkt. Våre seire er når kundene velger å bruke vår chip i den nyeste mobiltelefonen, forklarte Vegard, mens han holdt frem sin nyeste Samsung Galaxy Note II for å understreke poenget.

Det var også stort å bli nominert til Årets trønder.

– Det er veldig hyggelig at teknologi og innovasjon blir satt på dagsorden. Oljen tar slutt en dag, vi trenger ungdommer som har en genuin interesse i å skape noe, kanskje dette kan inspirere, mente Alf-Egil.

3. Medaljegrossistene
Camilla Herrem, Gøril Snorroeggen, Marit Malm Frafjord, Tonje Nøstvold, Ida Alstad og Kari Aalvik Grimsbø:

Hele Norges håndballjenter tok ansvar da de andre gullhåpene sviktet under de olympiske lekene i London i august.

– Vi fikk en trøblete start, men da det løsnet var det ekstra godt å få lønn for strevet, sa Gøril Snorroeggen (27) da vi møtte henne før jul.

– Det var ubeskrivelig. Vanvittig artig, oppsummerte Ida Alstad (27).

– Vi fikk mye pepper fra pressen, og det var ekstra deilig å gi dem medaljen i trynet. De var ekstremt kritiske underveis, sa Tonje Nøstvold (27).

4. Ordmitraljøsen
Trond Wiger:

I starten av 2012 fikk han den gledelige beskjeden at han er utnevnt til Årets utøvende fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. På slutten av samme år fikk han vite at han er nominert til Årets trønder.

– Det er veldig trivelig at noen liker det jeg og G.O.D.S. gjør. Jeg har alltid hatt en drøm om å stå på en scene foran mange tusen mennesker, men aldri hatt et ønske om at folk skal kjenne meg igjen på gata, sa Trond Wiger.

5. Fighterne
Ørland hovedflystasjon og brigader Tom Guttormsen:

14. juni i år ble det kjent at Stortinget gikk inn for Ørland som Norges eneste kampflybase.

– Vi reagerte med avmålt glede, og det skulle ikke være noe feiring med champagne, flaggheising og bløtkake. Mange av våre kolleger fikk et helt annet budskap og i respekt for dem ønsket vi ikke å feire beslutningen, svarte stasjonssjef Tom Guttormsen.

Han synes også det var veldig gøy å få arrangere Melodi Grand Prix i januar, for tredje året på rad.

– Hensikten var å sette Ørland på kartet og vise det gode sivilmilitære samarbeidet som finnes her. Vi hadde 3000 mennesker i den ene hangaren vår, og det var en stor opplevelse, sa han stolt.