Bare 4000 har fått sitt personlige bilskilt

Statens vegvesen har fått 18 440 søknader om å få personlige bilskilt, men bare drøyt 4000 nordmenn har betalt og fått sitt eget skilt.

Peter Paulsen

Peter Paulsen (24) var den første som fikk sitt personlige bilskilt i Tromsø. Han kjører rundt med KNALLIS på bilen sin.

Foto: Linn Blomkvist

Statens vegvesen opplyser at de nå har behandlet 16 912 av søknadene, og ved utgangen av november var det 4188 søknader om bilskilt som var innvilget.

Ikke så stor interesse

– Når vi vet at det finnes 2,6 millioner personbiler i Norge, så har kanskje ikke interessen vært all verden. Interessen har nok vært større i media enn blant folk flest, sier pressevakt Simen Narjord i Vegdirektoratet til NRK.

Likevel er det mange som nå kjører rundt med navnet på sitt favorittlag i fotball, UFFDA, TACO, BEATLES, KNALLIS eller andre merkelige navn på bilskiltene sine rundt om i Norge.

Det hører også med til historen at en del har sendt inn flere søknader på navn de ønsker å ha på bilskiltet sitt.

Personlig bilskilt

Jan Marin kjører rundt med etternavnet sitt på bilen.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Her kan du se hvor i landet folk har fått innvilget søknadene sine om personlige bilskilt.

10 140 søknader er enten trukket av søkeren selv, ikke betalt for innen fristen eller ikke godkjent fordi den ikke fyller kravene som stilles. 262 søknader er avslått fordi de er vurdert som støtende, opplyser Statens vegvesen.

Det er blant annet ord som AHOLE, ANALHØL, ASS og MYASS. De ble for sterke for vegvesenet.

Færre søknader i høst

Interessen var aller størst i de første ukene etter at det ble lov til å ha personlige bilskilt. I høst har det vært langt færre søknader, ifølge vegvesenet.

– Det er litt som forventet ut fra erfaringene fra våre naboland Sverige, Danmark og Finland som har hatt ordningen med personlige bilskilt i ei tid, sier Narjord.

Statens vegvesen opplyser at når du har funnet et ledig personlig bilskilt kan du søke om å få rettigheten til det. Det koster 9000 kroner og du får rett til å beholde skiltet i ti år.