Bardal vil vinne siste test før NM

I helgen er det plastmesterskap i hopp i Granåsen i Trondheim. Og fjorårets verdenscupvinner vil vinne siste test før NM og sesongstart på snø.

Anders Bardal

Anders Bardal forbereder seg på sesongstart i hopp.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK
Anders Bardal

Anders Bardal.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

– Jeg har jo et mål om å hoppe godt på ski. Gjør jeg det skal jeg være med å kjempe om medalje og seier, sier Anders Bardal til NRK.

Islagt spor

Lørdag og søndag setter de beste norske hopperne hverandre i stevne i storbakken i Granåsen.

Rennet går på plast, men sporet i overrennet laget av is, ifølge skiforbundets nettsider.

Dermed blir forholdene så vinterlige det lar seg gjøre å få til i Trøndelag i midten av oktober.

– Dette blir en fin test. Vi er inne i en viktig oppkjøringsperiode foran vinteren, sier landslagstrener Alexander Stöckl til nettstedet.

Den eneste av topphopperne som ikke stiller er Bjørn Einar Romøren, han sliter med ryggproblemer.

NM nærmer seg

Søndagens renn er det siste før sesongens starter med NM i Renabakkene om drøyt fire uker. Helgen etter starter verdenscupen i hopp på Lillehammer.

Så vidt Anders Bardal husker er det han som er regjerende mester på plast.

– Det hadde vært artig å ta den tittelen igjen. Men det er ganske mange som begynner å hoppe godt på ski i Norge nå, og det er bra, sier Bardal.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.