Normal

Bardal tar enda en sesong

Anders Bardal fortsetter som skihopper i minst en sesong til.

Anders Bardal

Anders Bardal har bestemt seg for å ta en ny sesong som skihopper.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl er svært glad for at Anders Bardal bli med videre.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette er verdens beste jobb, og derfor er det ingen grunn til å slutte når jeg fortsatt er med i verdenstoppen, sier Steinkjer-hopperen til Trønder-Avisa.

Har vurdert framtiden

31-åringen har vurdert framtiden etter årets sesong som blant annet endte med en bronsemedalje i normalbakke under OL i Sotsji i februar.

De siste tre sesongene har han vært helt i verdenstoppen med sammenlagtseier i verdenscupen i 2011/12 , VM-gull i 2013 og både sølv og bronse under VM i skiflyging i vår.

Bardal har vært den beste og mest stabile hopperen i Norge de siste sesongene, og for hoppsporten i Norge er derfor dette godt nytt. Både rent sportslig, men også i forhold til sportens markedsverdi i Norge.

Håper på laggull

– Jeg mangler fortsatt en pallplassering sammenlagt i Hoppuka, og drømmer om gull i lagkonkurransen under VM i Falun neste vinter, sier Bardal til avisa.

I dag bor Bardal og hans familie i Trondheim, men skal etter planen flytte tilbake til Steinkjer i høst. Det vil ifølge 31-åringen gjøre det enklere å satse videre som skihopper.

Landslagssjef Alexander Stöckl er også glad for at Anders Bardal satser videre.

– Han er viktig på flere måter, og er nærmest en farsfigur for de øvrige på laget, sier Stöckl til avisa.

Østerrikeren har nylig skrevet under en ny kontrakt med Norges Skiforbund, og håper å kunne hjelpe Bardal slik at han kan nå de målene han har satt seg foran den kommende sesongen.

– En av våre beste hoppere gjennom tidene, Anders Bardal, har besluttet å satse videre på det han syntes er mest gøy. Dette er en god nyhet for norsk og internasjonal hoppsport, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.