– Bra å være en av favorittene

Etter flere pallplasseringer i verdenscupen gleder Anders Bardal seg til hoppuka.

Anders Bardal

Anders Bardal i Granåsen torsdag.

Foto: NRK

– Jeg reiser full av selvtillit etter noen fine helger i desember og håper å fortsette den gode trenden jeg er inne i. Da begynner det å bli spennende, men jeg er forberedt på det meste, sier Anders Bardal til NRK.

Nyter situasjonen

Denne førjulsvinteren har steinkjerhopperen vært på pallen flere ganger i verdenscupen, senest i Engelberg forrige helg der han gikk helt til topps.

Anders Bardal vant i Engelberg

Anders Bardal jubler etter seieren i Engelberg.

Torsdag ble det norske laget til hoppuka presentert, og i år er det kanskje Bardal det stilles størst forventninger til.

– Hvordan skal du takle å være favoritt og ankermann på det norske laget?

– Det lurer jeg litt på selv også. Men når selvtilliten er sånn som den er og troen er der, håper jeg og tror at det skal gå ganske bra. Det er jo bra å være en av favorittene, noe annet hadde vært kjedelig. Jeg koser meg i situasjonen, sier han.

Fornøyd med laget

Anders Bardal mener Norge stiller med et sterkt lag i hoppuka. Selv synes han det var gledelig at Vegard Haukø Sklett ble tatt ut.

– Jeg synes det er veldig bra at jeg får med meg en nordtrønder til hoppuka. Vegard Sklett har vist veldig god hopping den siste tiden og jeg er glad for at han er med.

– Og så synes jeg det så bra ut både med Bjørn Einar og Johan som begynner å finne tilbake litt, jeg tror vi reiser til hoppuka med et sterkt lag, sier Anders Bardal.

Debutant

25 år gamle Vegard Haukø Sklett fra Grong er svært fornøyd med å være tatt ut på laget.

Nå gleder han seg til å debutere i hoppuka.

– Det var stort. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse å endelig klare å være med der, sier Sklett til NRK.