Banemesteren lover topp matte til neste hjemmekamp

Etter årets første hjemmekamp fikk matta på Lerkendal kritikk for å ha slått sprekker og skapt vanskelige spilleforhold. Banemester Anders Øien forstår kritikken, men sier banen vil være i topp stand til neste hjemmekamp.

Lerkendal

Gressmatta på Lerkendal fikk hard medfart under lørdagens kamp.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det er klart vi får kritikk. Det sier seg selv, jeg skjønner at det blir kritikk når spilleforholdene ikke er som de skal, det er helt greit, og det må vil tåle.

Det sier Anders Øien, banemester på Lerkendal, til NRK. Sesongens første hjemmekamp endte med seier for trønderne, etter at Christian Gytkjær scoret sitt første mål i Eliteserien for Rosenborg.

Før kampen var det knyttet spenning til om hvorvidt den nylagte gressmatta kom til å holde, og uroen viste seg å være berettiget.

Lerkendal

Banemannskapet jobbet med å fikse gressmatta flere steder på mandag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Direkte farlig

– Det må være noe av det verste vi har spilt på, det er direkte farlig, sa Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebregtsen til NRK etter kampen.

– Vi hadde jo håpa at det ikke skulle bli noen skader, men fikk signaler på onsdag om at det kom det til å bli. Fra onsdag til lørdag ble det bedre, men det skal jo egentlig ikke være noe i det hele tatt, sier Øien.

– Det ble en del skader, fordi røttene "klyper" ikke godt nok. Det er fordi det var for kaldt i Polen, der gresset lå før vi henta det hit. Så vi la det varmt, men hadde noen dager for lite, så det tar vi som en erfaring, forklarer banemesteren.

Klart til Aalesund

Anders Øien

Banemester Anders Øien har forståelse for kritikken som har kommet etter lørdagens Rosenborg-kamp.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vi reparerer nå etter lørdag, mesteparten av det som ble sparket opp kan vi legge tilbake, men noe må vi skjære og bytte ut. Vi får tilsendt ruller med gress som jeg skjærer ut og legger inn der det er behov for det, sier Øien.

Gressmatta skal nå få en kjærkommen spillepause. Først er det landskamper, deretter skal neste Rosenborg-kamp spilles borte mot Vålerenga. Først 10. april skal det spilles kamp på Lerkendal igjen, mot Aalesund.

– Nå har vi tre uker, så da skal det sitte, sier Øien.

Blir det topp forhold til neste hjemmekamp?

– Ja, det skal det bli.