– Det som skjer, det skjer

Moldespilleren Mushaga Bakenga skal trene med Rosenborg i sommer. Angrepsspilleren kan nærme seg en retur til Lerkendal.

Mushaga Bakenga trener med Rosenborg tirsdag formiddag.

Mushaga Bakenga var tirsdag formiddag tilbake på treningsfeltet på Lerkendal. Han skal også være med laget når dem spiller treningskamp mot Verdal onsdag.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Angrepsspilleren den siste tida vært koblet til Rosenborg. Nå har klubben også invitert trønderen til å være med på treningene til RBK.

– Jeg er her for å holde meg i form. Jeg har fått lov til det av mine andre klubber. Så jeg er takknemmelig for at Kåre lar meg trene sammen med guttene, sier Bakenga til NRK.

– Er du i forhandlinger med RBK?

– Hva som skjer vet jeg ikke, for å være helt ærlig. Jeg er bare glad for å være her og så tenker jeg at det som skjer, det skjer, sier 23-åringen.

– Ikke i forhandlinger

Bakenga er formelt fortsatt på utlån til Molde fra Club Brugge. Men der har han slitt med spilletiden og er løst fra kontrakten med romsdalingene fra og med 1. juli.

Flere medier har den siste tida spekulert om 23-åringen dermed kan være aktuell for en retur til Lerkendal.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, er ikke spesielt snakkesalig på om han ønsker seg en ny spiss i stallen.

– Vi har ikke snakka med han om kontrakt. Men vi jobber hele tida med spillerlogistikk. Men først og fremst jobber vi med de spillerne vi har. Men per nå skjer det ikke store ting på den fronten, sier Bjørnebye.

Trener, Kåre Ingebrigtsen, sier de derimot får se hva som skjer mellom Bakenga og RBK.

– Det er ingen vindu som åpner før om en måned. Han trener med oss nå og så ser vi hvordan det går og om vi har felles ambisjoner, sier Ingebrigtsen.

23-åringen spilte for Rosenborg i perioden 2009 til 2012 da han ble solgt til Club Brugge for om lag 20 millioner kroner.

Lite spilletid

Mushaga Bakenga er fortsatt Club Brugge sin eiendom. Han har kontrakt med den belgiske klubben til sommeren 2017. 23-åringen har slitt med å få spilletid der og har derfor vært på utlån til flere klubber – nå sist Molde.

I fjor røk han akilsen og var skadet hele sesongen. Etter at han kom tilbake fra skaden har han slitt med å få spilletid av Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Utlånsavtalen med Molde er dermed avslutta fra og med 1. juli.

Kåre Ingebrigtsen og Nils Arne Eggen på dagens RBK-trening

Trener Kåre Ingebrigtsen mener Bakenga fortsatt er en god spiller, men at han i utgangspunktet er der for å trene og holde seg i form.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK