NRK Meny

Badenymfer i mars

Fredag var reneste sommerdagen flere steder i Trøndelag, med temperaturer opp mot 18 grader. Noen turte til og med å sjekke badetemperaturen.

Det har vært tidenes varmeste marsdag i Trøndelag i dag. Det er satt temperaturrekorder både i Sør- og Nord-Trøndelag i løpet av dagen

Artikkelen er flere år gammel.

Varmest var det i Selbu med 16 grader, og Meråker med hele 18 grader pluss. Og trønderne vet å feire soldager med uteliv.

Grilling i fjæra

I Korsvika i Trondheim var det grilling i fjæra, og ungene koste seg med bål og pølser.

For når marsen gir seg ut for å være nærmest en tidlig sommerdag, finnes det lite som kan måle seg med å være liten og på oppdagelsestur i fjæra,

barn griller

Pølser, bål og sol. Vårværet lokker trønderne til uteliv.

Foto: NRK

Årets første bad

Dagens aller tøffeste var Rachel G og Aina Oftebro, som ga blaffen i at temperaturen i vannet bare holdt knappe fire grader. De lot seg friste av solvarmen, og kastet seg uti sjøen for årets første bad.

– Kaldt, men fint, sier de to friskusene. Før de hoppet uti en gang til, etter litt overtalelse fra NRKs reporter.

bading

Dagens tøffeste: Rachel G og Aina Oftebro lot seg lokke av sola til årets første bad, i Korsvika i Trondheim.

Foto: Øivind Haugen

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?