Både E6 og skoler stengt av flom i Trøndelag

I Nord-Trøndelag går både Verdalselva, Namsen og Sanddøla over sine bredder fredag morgen. Det fører til at skoleelever må holde seg hjemme, og at E6 nord for Grong er stengt.

Elever blir sendt hjem i fra Grong Videregående Skole

Grong videregående skole må holde stengt fredag.

Espen Sandmo
Journalist
Morten Karlsen
Journalist
Kjartan Trana
Journalist
Bjørn Iversen/NRK

Bjørn Iversen sier regnet fører til en del utfordringer for folk i kommunen fredag.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Både Volden skole i Verdal og Grong videregående skole har stengt sine dører i dag. I Verdal har Verdalselva flommet over flere steder i løpet av natt til fredag. I Vuku sentrum står vannet mye høyere enn normalt, og fylkesveg 757 er stengt. Det er også veien opp til Helgådal ved Helgåsen.

– Godt forberedt

– Verken busser med elever, eller lærere kommer seg på skolen i dag, sier ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune.

Skolen har rundt 40 elever fra første til sjuende klasse.

Ordføreren sier kommunen har forberedt seg så godt som mulig på alt regnet.

– Vi har rensket stikkrenner og vi har gjort de forberedelsene som har vært mulig. Nå er både kommune- og fylkesveger stengt og det gir en del av våre innbyggere noen utfordringer i dag, sier Bjørn Iversen til NRK.

Anne Birgitte Steinsli Sklett

Vannet står rundt Grong videregående skole, og dermed må rektor Anne Birgitte Steinsli Sklett holde stengt i dag.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Han mener det som har skjedd er i samsvar med det som var varslet på forhånd.

– Det har gått et ras ved Vaterholmen, og elva flommer over fra Vuku og oppover dalen. Heldigvis ikke så mye som under storflommen for ni år siden, sier ordføreren i Verdal.

Stengt i Grong

I Grong er det elvene Namsen og Sanddøla som går over sine bredder fredag morgen. E6 ble stengt utpå formiddagen, og Grong videregående skole som ligger like ved Sanddøla måtte også stenge dørene.

– Vannet steg veldig mye i dag tidlig, og i 09-tida valgte vi å sende hjem elever og ansatte. Vannet står opp over grunnmuren, og det renner inn i kjelleren. Dermed får vi problemer med både avløps- og kloakksystemet vårt, sier Steinsli Sklett.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .