NRK Meny
Normal

Både E6 og skoler stengt av flom i Trøndelag

I Nord-Trøndelag går både Verdalselva, Namsen og Sanddøla over sine bredder fredag morgen. Det fører til at skoleelever må holde seg hjemme, og at E6 nord for Grong er stengt.

Elever blir sendt hjem i fra Grong Videregående Skole

Grong videregående skole må holde stengt fredag.

Bjørn Iversen/NRK

Bjørn Iversen sier regnet fører til en del utfordringer for folk i kommunen fredag.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Både Volden skole i Verdal og Grong videregående skole har stengt sine dører i dag. I Verdal har Verdalselva flommet over flere steder i løpet av natt til fredag. I Vuku sentrum står vannet mye høyere enn normalt, og fylkesveg 757 er stengt. Det er også veien opp til Helgådal ved Helgåsen.

– Godt forberedt

– Verken busser med elever, eller lærere kommer seg på skolen i dag, sier ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune.

Skolen har rundt 40 elever fra første til sjuende klasse.

Ordføreren sier kommunen har forberedt seg så godt som mulig på alt regnet.

– Vi har rensket stikkrenner og vi har gjort de forberedelsene som har vært mulig. Nå er både kommune- og fylkesveger stengt og det gir en del av våre innbyggere noen utfordringer i dag, sier Bjørn Iversen til NRK.

Anne Birgitte Steinsli Sklett

Vannet står rundt Grong videregående skole, og dermed må rektor Anne Birgitte Steinsli Sklett holde stengt i dag.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Han mener det som har skjedd er i samsvar med det som var varslet på forhånd.

– Det har gått et ras ved Vaterholmen, og elva flommer over fra Vuku og oppover dalen. Heldigvis ikke så mye som under storflommen for ni år siden, sier ordføreren i Verdal.

Stengt i Grong

I Grong er det elvene Namsen og Sanddøla som går over sine bredder fredag morgen. E6 ble stengt utpå formiddagen, og Grong videregående skole som ligger like ved Sanddøla måtte også stenge dørene.

– Vannet steg veldig mye i dag tidlig, og i 09-tida valgte vi å sende hjem elever og ansatte. Vannet står opp over grunnmuren, og det renner inn i kjelleren. Dermed får vi problemer med både avløps- og kloakksystemet vårt, sier Steinsli Sklett.

Bil under vann i Vuku

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.